Ihr Warenkorb(0 Produkte)
Keine Produkte gefunden

TREND || kind en kleur

16 Aug 2017
durch Tonnie van Doorn

Gender staat volop in het nieuws: de NS gaat reizigers neutraal aanspreken, evenals Gemeente Amsterdam. Op steeds meer plekken verschijnen genderneutrale toiletten. De Zweedse taal kent sinds kort het geslachtsneutraal persoonlijk voornaamwoord 'hen'.

Toch zijn wij als consument heel behoudend wat betreft kleuren voor jongens en meisjes: het eeuwige blauw en roze. Leuk feitje: vroeger was de kleurverdeling precies omgedraaid. Vooral in de christelijke wereld, waar Jezus vaak werd afgebeeld in het rood of roze en Maria in het blauw. Hierdoor werd rood/roze het symbool voor mannelijkheid en het blauw van Maria voor vrouwelijkheid. Tot in de twintigste eeuw werd er vooral wit voor babykleertjes gebruikt. In de jaren 40, toen er technieken waren om babytextiel te verven, hebben producenten de keurverdeling omgedraaid.

Een ander leuk weetje: uit verschillende onderzoeken blijkt dat baby's geen voorkeur hebben voor roze of blauw op basis van hun geslacht. Bij volwassen vrouwen en mannen ligt dat anders: vrouwen hebben een voorkeur voor rode tinten en mannen voor groenblauwe tinten. Het lijkt er dus op dat deze voorkeur is aangeleerd.

Hoe denken wij hierover bij Mevrouw Aardbei? Wij geloven in eigenheid en creativiteit. Doe wat goed voelt, maar denk gerust outside the box. Misschien is roze geen kleur voor een hele wand in een jongenskamer, maar als accent, en zeker in een vergrijsde variant, kan het prachtig werken, naast bijvoorbeeld oker en antraciet. Experimenteer en geef je kind ook de ruimte om eigen voorkeuren te ontdekken als het wat ouder is, ook al past dat misschien niet altijd in het roze-blauwe straatje. Een dochter van een klant wilde laatst een zwarte muur. Why not?

Hieronder presenteren wij, tadaah, onze genderneutrale stijlkaart, met artikelen die verkrijgbaar zijn in onze shop zoals de slinger, stringlights, bed, kleed, kussen, knuffel, speelgoedkist en deken.

TREND: kind en kleur


BewarenBewaren

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....
Schreibe einen Kommentar
Sie kaufen derzeit Produkte für '' Verlassen