Cart(0 Products)
No products found

BIBS onterecht negatief in de media

14 Jul 2022

Naar aanleiding van een artikel, dat is verschenen op Famme.nl en RTL Nieuws over BIBS fopspenen, willen we je de juiste informatie geven. Zo zouden fopspenen zorgen voor slechte kaakontwikkeling en “fopspeentanden”. Met fopspeentanden wordt bedoeld dat een ronde opening zit tussen de boven- en ondertanden. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen die aangeven dat ronde fopspenen, ook wel tepelvormige fopspenen, slechter zijn dan andere soorten spenen.

 

Ronde fopspeen moeten op een juiste manier worden gebruikt, dit geldt voor alle ronde fopspenen. BIBS fopspenen zijn niet te onderscheiden van andere ronde fopspenen wat dat betreft. Bij het gebruik van fopspenen moet altijd gecontroleerd worden op eventuele defecten en vervorming. Is één van deze twee zichtbaar dan moet de speen vervangen worden, dit is vaak tussen de 4 tot 6 weken. Ook mag de speen na een leeftijd van 2 tot 3 maanden niet meer 24/7 gedragen worden. Vanaf ongeveer 18 maanden, wanneer de snijtandjes doorkomen, moet het dragen van de speen verder afgebouwd worden. Het dragen van een speen moet gestopt zijn voor de leeftijd van 3 jaar. De tandjes zullen dan weer mooi uitlijnen.

In de afbeelding zijn twee voorbeelden te zien van vervorming. De linker speen is vervormd door de zon en de middelste is vervormd door veel gebruik. De rechter speen is zoals de BIBS fopspeen hoort te zijn.

 

 

In het artikel van RTL Nieuws wordt vermeld dat de anatomische fopspeen, dit is een platte speen, minder schadelijk is dan de ronde fopspeen. Hiervoor zijn geen bewijzen gevonden. Het draaien van een platte speen in de mond zorgt voor eenzelfde effect als de ronde fopspeen. Een atomische fopspeen kan net zo goed leiden tot “fopspeentanden” als een ronde fopspeen, maar wanneer de spenen op een goede manier worden gebruikt zullen de tanden vanzelf recht gaan staan.

 

Deskundigen geven aan, dat het gebruik van een ronde fopspeen goed is voor de plaatsing van de tong en zuigreflex van de baby. De tong kan zich beter om de zijkanten van de tepel heen vormen bij het geven van borstvoeding, ook wordt het aanleggen van de baby gemakkelijker.

 

We hopen dat het verduidelijking heeft gegeven over het gebruik en blijvende schade van BIBS fopspenen.

You are currently buying products for '' Quit
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »