Cart(0 Products)
No products found

SINTERKLAAS || cadeautips

1 Nov 2022

Schoen zetten
Schoen zetten is een belangrijk onderdeel van het Sinterklaasfeest, maar hoe werkt het nu precies?

 

Wanneer schoen zetten?
Wanneer je kleine spruit nog een baby is, krijgt hij of zij waarschijnlijk niet veel mee van het feest. Rond 1,5/2 jaar wordt het hele Sinterklaasfeest wat interessanter voor je kind. Je kunt ervoor kiezen om op die leeftijd te beginnen met het zetten van de schoen, maar ieder kindje is natuurlijk anders. Uiteindelijk beslis je zelf wanneer het geschikte moment is aangebroken.

 

Het moment dat Sinterklaas aankomt in Nederland is het moment dat het schoen zetten kan beginnen. Dit jaar vindt dat plaats op zaterdag 12 november (in Hellevoetsluis). Vaak is dat ook gelijk de eerste avond dat het schoentje gevuld wordt met een traktatie of een cadeautje. Keert Sinterklaas weer terug naar Spanje? Dan houdt het cadeautjesfestijn weer op.

 

Hoe vaak schoen zetten?
Meestal spreekt “Sinterklaas” met papa en mama af hoe vaak de schoen gezet mag worden. Sommige kinderen mogen dit een of twee keer per week; en anderen zetten hun schoen wat minder vaak, bijvoorbeeld drie keer in totaal.

 

Welke dagen zijn handig om de schoen te zetten?
Voor sommige kinderen kan het best spannend zijn om de schoen te zetten. Om die reden zou je kind wat minder goed kunnen slapen. In dat geval kan je beter kiezen voor vrijdagavond of zaterdagavond. Dan is er meer rust en tijd en gaat je kindje niet vermoeid naar school. Bovendien is er dan ook meer tijd om met het cadeautje te kunnen spelen.

 

Schoencadeau tips
Op pakjesavond komt de Goedheiligman langs met een zak vol cadeautjes. Om je spruit niet al te erg te verwennen is het handig om de schoencadeaus wat kleiner te houden. Voor een bedrag onder de €15,- kan Sinterklaas je kindje al flink verrassen. In de vorige blog hebben we daarom handige linkjes gemaakt naar de verschillende prijsklassen. En vergeet natuurlijk niet dat wat lekkers in de schoen ook een goede optie is. Wie wordt er nu niet blij van een chocoladeletter, chocololly of pepernoten?

 

Pakjesavond; verschillende soorten cadeaus
Om variatie in de cadeautjes te brengen kun je de vijf-cadeautjes-methode gebruiken. Met deze methode krijgt ieder kind cadeaus uit verschillende speelgoedcategorieën. Deze vijf categorieën zijn de volgende: creatief, constructief, cognitief, sociaal en motorisch.

Daarnaast is het leuk om het aan te vullen met nuttige cadeaus.

 

Deze methode kan ook worden toegepast op de schoencadeautjes.

  • Cadeaus die de creativiteit stimuleren (verrijken)
  • Constructie speelgoed(bouwen)
  • Cadeaus die de cognitieve ontwikkeling stimuleren(denken)
  • Cadeaus die de sociale vaardigheden stimuleren(samen spelen)
  • Cadeaus die de motorische ontwikkeling stimuleren (bewegen)
  • Nuttige cadeaus

 

Kijk vooral ook naar hoe je kindje is, waar heeft hij of zij behoefte aan, met welk soort speelgoed speelt hij of zij het meest? Maar ook, hoe kan ik hem of haar verrassen met ander soort speelgoed? Kies er ook zeker voor om iets te kopen van hun verlanglijstje om teleurstellingen te voorkomen.

 

Creatieve cadeaus (verrijken)
Knutselen, muziek, rollenspellen; dit alles valt onder creativiteit. Een creatief cadeautje gaat dus verder dan een set leuke potloden. In de shop bieden wij een ruim assortiment cadeaus die onder deze categorie vallen.




Constructieve cadeaus (bouwen)
Bij deze sector draait het allemaal om bouwen, vormgeven of iets maken. Denk hierbij aan de Connetix magnetische tegels als voorbeeld. Maar ook houten blokken of een speeltent zouden goed passen.




Cognitieve cadeaus (denken)
Denken, denken, denken… Onder cognitieve cadeaus valt speelgoed waarbij je je hersens moet laten draaien. Het gaat om zaken als nadenken, taal, geheugen en concentratie. Hierbij kun je denken aan spelletjes, puzzels, boeken of een spaarpot.




Sociale cadeaus (samen spelen)
Met deze cadeautjes kan je kindje samen binnen- of buitenspelen met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes of oudere personen. Maar ook om fantasiespel door in een andere rol of een andere wereld te stappen. Het spelen met knuffels, poppen of een poppenhuis is ook een goed voorbeeld, hierbij verplaatst je kindje zich in een ander.




Motorische cadeaus (bewegen)
Met motorische cadeaus laat je je kindje bewegen of kan je kindje met bewegende dingen spelen. Zoals spelen met een babygym of een wagenspanner, geluid maken met een rammelaar, spelen met badspeelgoed zitten op een fiets, rijden met voertuigen, kruipen door een speeltunnel, achter een loopwagen lopen of dansen.




Nuttige cadeaus
Deze cadeaus zijn items die je kindje goed kan gebruiken. Zoals een nieuwe badjas, iets voor aan tafel, een lunchtrommel of een rugtas.

Kan je kindje wel een makeover voor de kinderkamer gebruiken? Denk aan een lampje, muurstickers, een poster of bijvoorbeeld iets voor in bed.

Laat je kindje shinen met nieuwe haaraccessoires, sieraden of een stoere pet!



 

You are currently buying products for '' Quit