Cart(0 Products)
No products found

STYLE GUIDE || Stoere meidenkamer

18 Dec 2018

De juiste keuze maken

Groen en jungle kinderkamers zijn nu helemaal in! Maar hoe stijl je dit voor een meidenkamer? Donkere kleuren maken het soms meer voor jongens maar wij hebben de juiste tips voor je om het ook voor meisjes te maken. Zoals je in het moodbord kunt zien hebben we drie kleuren uitgekozen met verschillende tinten; groen, vergrijst roze en oker. Hierbij zijn groen en roze de basiskleuren en is oker de accentkleur. De materialen die wij hierbij aanraden zijn hout en rotan, deze materialen halen het natuurlijke bruin de kamer in en passen goed bij de andere gekozen kleuren.

 

 

 

Vooruit plannen

Hier is een collage van items die wij in onze kamer hebben gebruikt; zoals je kunt zien zijn de kleuren en materialen uit het moodbord gebruikt waarbij de accentkleuren in kleine dingen zitten zoals een kussen of knuffel, of een klein opbergzakje. Om bij het jungle thema te blijven kun je gebruik maken van knuffels en posters of zelfs kleden. De dieren die hier goed bij passen zijn giraffen, leeuwen, aapjes en zelfs flamingo's. Een simpel patroon op een dekbed of poppendekbed kan ook persoonlijkheid aan de kamer toevoegen.

Voor grotere items zoals opbergers of een groot junior nest raden we aan om een rustig ontwerp te nemen, bijvoorbeeld in een effen kleur of iets met een textuur zoals de Olli Ella Luggy. Uiteindelijk is het de truck om de kamer interessant te maken en natuurlijk leuk voor je kleine zonder dat het een rommeltje lijkt.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Uitvoering

Dit is hoe de kamer uiteindelijk is geworden, compleet met alle speelelementen voor een kleine meid; poppenwagens, een poppenhuis met spulletjes, een plekje om lekker te zitten en een tafeltje om aan te tekenen. De hout elementen komen terug in het poppenhuis, het stoeltje, het bed en de poppenwagen. Al deze items staan verdeeld door de kamer wat een samenhang heeft met een gevoel van eenheid. Het groen komt terug in zowel de muur als planten. We hebben deze kleur niet te veel gebruikt omdat het vrij donker is, daarom is een halve muur schilderen een goede oplossing omdat je dan toch kleur creëert zonder de kamer af te sluiten.

 

 

 

 

You are currently buying products for '' Quit