Cart(0 Products)
No products found

STYLEGUIDE || Spring

19 Feb 2020
@delikatissen.com

 

 

De dagen worden weer langer en het blijft langer licht. Het voorjaar komt eraan!

Natuurlijk is de winter enorm gezellig, maar uiteindelijk hebben we het wel een beetje gehad met de donkere, koude dagen. Gelukkig kunnen we ons dan alvast voorbereiden op het voorjaar; tijd voor lichte kleuren en de zon! Hoe maak je de kinderkamer nu voorjaar-proef? In deze styleguide leggen we uit hoe je dit aan kunt pakken.

 

Hoe maak je onderscheid in zomer en winter -items?

In principe maak je onderscheid in kleur en materiaal. Donkere kleuren associëren we al snel aan de winter, en lichte kleuren aan de zomer. Dat lijkt vanzelfsprekend, toch?

Maar, op het moment dat jouw kindje bijvoorbeeld in bezit is van een zwart bed, lijkt dit al een eyecatcher te zijn en het ultieme zomerse gevoel te vervagen. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Als dit ter sprake is, gaan we compenseren. Dat doe je door een licht dekbedovertrek te gebruiken, of lichte accessoires toe te voegen. Qua kleuren kun je best warme kleuren toe voegen aan het geheel, het hoeft allemaal echt geen kille bedoeling te worden.

 

Welke producten en waarvoor?

Wanneer jij een echt seizoenspersoon bent, kun je ervoor kiezen om een product neer te zetten waar de kamer de nadruk op legt. Wat daarmee bedoeld wordt?

Neem een groot object als bijvoorbeeld een laagpolig vloerkleed met een rustige tint of schilder een muur in een mooie tint. Dat legt al snel de nadruk op de kleur, welke weer door associeert aan het voorjaar/zomer. Maar, wanneer je geen specifieke kleur wil kun je ook gaan voor bijvoorbeeld een kleed van jute materiaal. Dat staat fris, en straalt de stijl 'Bohemian' uit. Deze kan je mixen met je eigen stijl, met hout, bamboe, etc. 

@Billie Blanket.                                                                                                           @Camels&Co

 

 

 

Wandbekleding

Iets wat ook veel doet met een slaapkamer, zijn de wanden. Of je met een blauwe muur een zomerse vibe kunt geven? Jazeker!

Je kunt een mooi behang toevoegen maar we kunnen wij ons voorstellen dat je niet de tijd hebt om de kamer volledig opnieuw te behangen of snel wil wisselen.

Gelukkig is er een simpele oplossing; muurstickers! Zo hebben we stippen, hartjes, veertjes, regenboogjes, sterretjes etc. En dat alles in verschillende kleuren én maten. Door deze simpele oplossing en budgetproof uitgave, creëer je een compleet nieuwe look! Daarnaast zijn deze opnieuw te gebruiken, wanneer je toch eventueel een keer besluit de kamer opnieuw te gaan schilderen.  

Daarnaast is wanddecoratie ook een goede zomer sfeermaker, je kunt bijvoorbeeld vogeltjes, een vlieger of bijvoorbeeld een bloemenkrans tegen aan hangen.

Aankleding

(Nep) Planten en hout zijn ook een echte sfeermaker en geven een buitengevoel aan de kinderkamer. Hang de planten random ergens overheen zoals de afbeelding hierboven of zet een mooie plant neer op een plankje of kast. Zie ook de vilten planten in de shop.

Een kapstokje kan ook veel sfeer toevoegen aan een kamertje, hang er decoratie aan en gebruik hem het kledingsetje voor de volgende dag aan te hangen.

Als je zomerkleuren toe wil voegen kies dan voor warme geel en of roodtinten, dit geeft het gevoel dat de zon in het kamertje schijnt.

 

 @megjolie                                                                                                    @misjettle

 

 

You are currently buying products for '' Quit