Cart(0 Products)
No products found

TIPS || 7 veel gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer

20 Jan 2020

Wanneer je als aanstaande ouders in verwachting bent van je eerste kindje komt er veel op je af. Binnenkort zullen jij en je partner een van de grootste veranderingen van jullie leven meemaken, en dat is niet niks. Wat natuurlijk ook bij een nieuwe baby komt kijken is het inrichten van de babykamer. De babykamer inrichten is leuk, gezellig en onderdeel van de voorpret! Maar er komt meer kijken dan alleen een leuk interieur. In deze blog vind je de meest gemaakte fouten die worden gemaakt bij het inrichten van de babykamer, en misschien haal je er wel tips uit.

Denk voor dat je de kinderkamer gaat inrichten aan de activiteiten die in de kamer gaan gebeuren:

  • Je verschoont er luiers
  • Er wordt in geslapen
  • Het is een plek waar je je baby misschien voedt
  • Je gebruikt het om spullen van het kindje op te ruimen

 

1. Onveiligheid in de babykamer

Veiligheid in de babykamer is natuurlijk het allerbelangrijkste. Hoe maak je de kamer babyproof? Zet de wieg of het ledikant niet is de buurt van losse (gordijn) koorden of snoeren van elektrische apparaten zoals een lamp of babyfoon. Het bedje mag ook niet direct naast een stopcontact, de verwarming of verwarmingsbuizen gezet worden. Je kindje zou het hierdoor veel te warm kunnen krijgen en kan zich er misschien wel aan verbranden. Je zou je kindje ook kunnen beschermen voor de stopcontacten door er een stopcontactbeveiliger op te doen. Je hebt ook kindveilige stopcontacten. Het bed kun je beter ook niet tegen het raam zetten in verband met tocht.

 

2. Geen speelparadijs, maar rust in de babykamer

In de babykamer moet je kindje rustig kunnen slapen en niet worden afgeleid door al het leuke speelgoed om zich heen. Beperk het aantal accessoires en zorg voor een opberger waar je eventueel het speelgoed in kan opbergen. Zo voorkom je dat jouw baby overprikkeld raakt. Het kamertje is om in te slapen, spelen kan beter ergens anders. Kies bijvoorbeeld ook voor lichte, zachte kleuren in de kamer. Daarbij kun je echt wel een aantal in het oog springende accessoires toevoegen zoals leuke dierenkoppen, of een leuk vloerkleed.


3. Geen plekje voor jezelf maken

Ondanks dat je de kamer voor je baby inricht, zullen jij en je partner ook veel tijd doorhalen in de kamer. Zorg dus ook voor de dingen die jij nodig hebt! Kies voor een comfortabele fauteuil met kussentjes, een voetenbankje en een lekker dekentje. Ga er maar vanuit dat je hier soms urenlang zult zitten dus comfort is een must. Ook is een tafeltje naast de stoel handig om een glaasje water op neer te zetten of andere benodigdheden voor tijdens bijvoorbeeld het voeden.


 

4. Niet vooruitdenken

Je vindt het misschien leuk om een schattig wolkjesbehang op de muur te doen. Maar over een paar jaar is jouw kindje geen baby meer en wil je van de schattige babykamer een stoere peuterkamer maken. Een tip is om neutrale kleuren te gebruiken in de kamer (tenzij je het natuurlijk heel leuk vindt om de kamer eens in de zoveel tijd te veranderen!). Wanneer je de kamer echt schattig wilt maken kun je bijvoorbeeld ook een neutrale muur doen en deze dan decoreren met muurstickers. Zo kan je het toch nog die lieve stijl geven, maar is het er zo weer af wanneer je voor een andere look wil gaan! Ook bij de meubels kun je vooruitdenken. Kies voor meubels die kunnen meegroeien. Een commode die je later gewoon als ladekast kunt gebruiken of een bedje die je kan ombouwen tot een junior bed.

 

5. Een leuk plankje boven de commode 

Veel nieuwe ouders hangen een plankje boven de commode op met allerlei decoratie. Een baby wordt snel groot en zodra hij of zij kan staan op de commode is een plank erboven heel erg interessant en zal je kind hier dingen vanaf gaan halen en moet je je kindje staand een luier aan doen... Het wordt zo dus best moeilijk om je kindje te verschonen of aan te kleden. De verzorgingsproducten kun je gewoon in een mandje of lade stoppen binnen handbereik. Wil je echt iets boven de commode hangen kies dan voor bijvoorbeeld een baby mobieltje en hang deze dan hoog genoeg op. Zorg bij alles wat je in de kinderkamer ophangt dat heel goed vast zit, dat wanneer je kindje eraan zit het niet van de muur af valt.

 

6. Te verre afstand tussen commode en kledingkast

Vaak lees je dat je de commode naast de kledingkast moet doen, zodat je wanneer je je kindje verschoont ook nog bij de kledingkast kan. Maar eigenlijk kun je wanneer de twee meubels naast elkaar staan nog steeds niet bij de kledingkast zonder je kindje los te laten op de commode. Ik denk zelfs dat het meer uitlokt om je kindje alleen te laten op de commode, omdat "het dan toch heel dicht bij is". Maar 1 seconde niet kijken en je kindje kan al van de commode afgevallen zijn. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden gewoon al bij je hebt en je niet meer de kledingkast in hoeft. Je hoeft dus niet de commode en kledingkast perse naast elkaar te zetten. Zorg gewoon dat je alles binnen handbereik klaar gelegd hebt..

 

7. Te felle verlichting

Wanneer je eindelijk die mooie hanglamp hebt opgehangen heb je misschien zelf niet door dat je baby waarschijnlijk recht in het felle licht kijkt als het in zijn of haar bedje ligt. Zo wil jij toch ook niet wakker worden? Kies daarom voor een lamp die het licht goed verspreid in de kamer. Kies ook een nachtlampje met een led-lampje die speciaal voor kinderen bedoeld is, dit licht is wat zachter, is meestal draadloos en verspreid het licht goed.

 

 

You are currently buying products for '' Quit