Cart(0 Products)
No products found

TREND || Minimalistische kinderkamer

20 May 2021

Trend || Minimalistische kamer

Als je het over een minimalistische kamer hebt denk je misschien aan saai en sfeerloos, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn, als je het maar goed styled. Minimalistisch staat voor rust en eenvoudig, dat betekent dat je wel accessoires en kleur kunt gebruiken, alleen moet je letten op de hoeveelheid hiervan. Hieronder zie je een aantal tips en voorbeelden hoe je een minimalistische kinderkamer kunt inrichten.

Een baby/kinderkamer is vaak niet zo heel groot; zorg daarom dat je niet al te grote meubels uitkiest. Een tip om de kamer groter te laten lijken is daglicht. Door veel licht lijkt je kamer een stuk groter en het zorgt ook nog eens voor rust. Zeker voor jonge kinderen is dat belangrijk. Neem dus niet een al te drukke print of kleur op de muur. Lichte kleuren hebben vaak een kalmerende werking. Denk aan wit of pasteltinten. 

Zorg dat er niet te veel spullen op de grond liggen, zoals speelgoed, knutselwerkjes, maar ook kleding. Een opgeruimde kamer oogt al een stuk rustiger. Opruimen vinden kinderen vaak niet het leukste om te doen; maar als je er een spelletje van maakt wordt het al een heel ander verhaal. Als er een leuke opbergbak of mand staat, kan daar al het losse speelgoed in en het staat vaak ook nog geweldig. In de shop hebben we hiervan mooie voorbeelden.

        
Foto's van: Elinastyling en Kristimurphy

Als je iets met een muur wil doen kan dit op verschillende manieren. Je kunt de muur volledig schilderen in één kleur, maar je zou ook alleen de onderste of bovenste helft kunnen schilderen. Of kies voor één mooie poster of een mooie muursticker. Een statement kun je maken met een prachtig kleed. Hierdoor voeg je warmte toe aan het geheel. Hieronder zie je een voorbeeld hoe je met een kleurtje toch een rustige kamer kunt stylen. Maak de kamer eventueel af met een paar grote goed gekozen accessoires zoals een dierenkop aan de muur of een leuke mand op de grond (klein en veel maakt onrustig).
    
Foto's van: Elinastyling | huisvanmijn en Marli Smith Photography

Kortom, ga je voor een minimalistische kinderkamer, dan houd je het rustig qua meubels, accessoires, printjes en kleurgebruik. Houd het vooral opgeruimd.

You are currently buying products for '' Quit