Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

BEHANGEN || Geef een extra touch met behang

15 Oct 2020

Geef de kamer van jouw kindje een extra touch met behang, maar hoe moet je behangen en op welke manieren kan je behang allemaal toepassen? 

 

Je kunt een hele muur behangen maar het kan ook op andere manieren. Hieronder staan 3 verschillende manieren hoe je behang kunt toepassen.

 

1. Half om half behangen
Dit houdt in dat je de helft van de muur met behang bedekt en de andere helft een kleur geeft. Dit geeft een speels effect aan de ruimte. Een voordeel van deze manier van behangen is dat je nog iets kunt ophangen op het geschilderde gedeelte, zonder dat het te druk wordt. Één strook behang:
Als je snel en gemakkelijk een nieuwe look wil geven aan de kamer van jouw kindje kun je gebruik maken van één strook behang. Neem bijvoorbeeld het behang van Studio Ditte. Een behang dat met één strook de kinderkamer al opvrolijkt.Paneel behang:
Ook zo'n liefhebber van behang, maar wil je niet aan één printje vastzitten? Behangen op een wandpaneel is de perfecte oplossing! Doordat een wandpaneel makkelijk te verplaatsen is, kun je het steeds op verschillende plekjes neerzetten, je kunt hem natuurlijk ook ophangen. Super functioneel dus!

 

 

Stappenplan behangen:

  1. Zorg dat er genoeg behang is voor het gedeelte dat je wil behangen door de muren op te meten.

  2. Haal eventueel oud behang van de muren. Gebruik hiervoor een behangafweekmiddel of een behangafstomer.

  3. Zorg ervoor dat de muren en de vloer droog, glad en schoon zijn.

  4. Zet met behulp van een waterpas een loodrechte lijn met potlood op de muur. Daar komt straks de eerste behangbaan tegenaan. Of begin in een hoek die recht is en zet daar de eerste strook tegenaan.

  5. Elk behang is anders. Bij het ene behang moet je de lijm op de muur smeren en bij de andere op het behang zelf, lees daarom altijd de verpakking van het behang goed. Smeer het behang of de muur in met de lijm. Let ook op welke behanglijm je gebruikt, er zijn diverse soorten lijm voor verschillende soorten behang.

  6. Plak de banen behang van boven naar beneden een voor een op de muur, maak hierbij gebruik van een behangborstel. 

  7. Zorg dan je boven en onder behang over houdt, welke je later weg snijdt. Dit is nodig voor het geval het plafond of de vloer niet recht loopt. Extra behang over aan de boven en/of onderkant. Haal dit na elke geplakte strook weg door met een liniaal over de rand te gaan en er vervolgens af te snijden met een scherp Stanleymes. Doe je dit pas op het eind kan het zijn dat het behang week is en gaat scheuren bij het snijden.

  8. Met een nadenroller of behangspatel en wat extra lijm rol/veeg je de naden strak. Overtollige lijm kun je weghalen met een vochtig doekje.

  9. Nu is jouw behang klaar om bewonderd te worden door je kindje!

 

 

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten