Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

TANDENPOETSEN || Alles wat je moet weten!

18 Sep 2019

Hoe pak je dat ‘tandenpoetsen’ het beste aan? En wanneer begin je ermee?

 

Tandenpoetsen eerste tandje tot 2 jaar

Al bij het eerste tandje kun je beginnen met het poetsen. De meeste baby’s krijgen hun eerste tandjes tussen de 4 en 7 maanden, dit zijn meestal de twee middelste tanden in de onderkaak, Het kan ook zijn dat je kindje pas rond de eerste verjaardag een eerste tand krijgt. De eerste tandjes zijn dan nog erg kwetsbaar, want het glazuur is nog niet uitgehard. Ze zijn dan gevoelig voor het krijgen van gaatjes, en daarom is het toch belangrijk om de tandjes en het tandvlees schoon en gezond te houden. Omdat de tandjes nog erg kwetsbaar zijn kun je het beste beginnen met één keer poetsen per dag vanaf het eerste tandje tot 2 jaar. Je kunt hierbij het beste beginnen met een tandenborstel die is aangepast op hun leeftijd.

Wat misschien prettiger kan zijn voor de eerste tandjes zijn tandvlees en tandendoekjes, zoals de 100% biologisch afbreekbare doekjes van Jack N’ Jill. Deze kunnen namelijk al veilig gebruikt worden vanaf de geboorte. De doekjes zijn vrij van fluoride, suiker en parabenen en kun je heel makkelijk rond je vinger schuiven. Dan hoef je niet meteen een groot onbekend voorwerp in je baby’s mondje te doen.

Een andere optie is ook bijvoorbeeld de silicone Finger Brush van Jack N’ Jill voor baby’s tussen de 6 en 12 maanden. Deze kun je namelijk heel makkelijk afwassen of steriliseren en opnieuw gebruiken. Ze zijn ideaal voor het masseren van gevoelig tandvlees bij beginnende tandjes. Op de brush kun je een klein beetje Jack N’ Jill tandpasta doen. Deze biologische tandpasta’s zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, Ook kun je de brush dubbelzijdig gebruiken. De borstelzijde kun je gebruiken om zachtjes de eerste tandjes te poetsen en de oneffen kun je gebruiken om het tandvlees te masseren. Zorg er wel voor dat de vingertandenborstel altijd schoon is en dat hij alleen door een volwassenen bij een baby gebruikt wordt. Het is niet geschikt om op te kauwen!

Ook de Jack N' Jill Silicone Tandenborstel Baby is dé tandeborstel voor baby's van 12 tot 24 maanden. De tandenborstel is gemaakt van 100% silicone. Ook deze borstelharen zijn zacht voor de tandjes en het tandvlees en reinigen op een aangenaam milde wijze. Ten slotte kun je natuurlijk ook een peutertandenborstel met een kleine kop en zachte haren gebruiken voor het tandenpoetsen, alleen kan dit wel onaangenamer zijn voor je kindje. De Bio Tandenborstel van Jack N’ Jill is hier perfect voor!

 

Tandenpoetsen van 2 tot 5 jaar

Tot je baby 2 is mag je de tanden één keer poetsen, daarna twee keer per dag. ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor het slapen, 2 minuten per keer (Het is wel belangrijk om na te poetsen, want kleine kinderen poetsen niet grondig genoeg).

Deze tandenborstel van 100% silicone kan ook een goede optie zijn. Dit is voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. De borstelharen zijn zacht voor de tandjes en tandvlees en reinigen de borstelharen op een aangenaam milde wijze. Je kunt hier een kleine hoeveelheid biologische tandpasta van Jack N’ Jill met een lekkere smaak op aanbrengen en hierna de tanden voorzichtig borstelen met voorwaartse/achterwaartse bewegingen. De borstel mag gesteriliseerd worden en is eenvoudig te reinigen met warm water.De tandenborstels van Jack N’ Jill zijn vrij van chemische stoffen en daardoor een natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar product! Om het tandenpoetsen nog leuker te maken kun je natuurlijk een elektrische tandenborstel met muziek aanschaffen! Je kindje zal namelijk dol zijn op het leuke liedje dat na twee minuten tandenpoetsen weer uit gaat, zo weet je zoon of dochter dat de tandjes goed genoeg gepoetst zijn. Hoe leuk is dat?Wanneer ga je voor het eerst naar de tandarts?

Je baby’s tanden horen wit te zijn. Al de tanden verkleurd blijken te zijn, door een gele of bruine verkleuring, maak dan een afspraak bij de tandarts. Als jij zelf naar de tandarts gaat, neem je kindje dan mee, zodat hij of zij aan de tandarts kan wennen. Zo kunnen ze alvast zien hoe de praktijk eruitziet en wat een tandarts doet. Begin hier mee als je kind rond de 2 jaar is.

Als je zelf naar de tandarts moet probeer dan ontspannen te zijn, je kind kan het voelen als je onrustig bent en dan kan hij/zij angstig worden. Bij het eerste bezoek laten veel tandartsen het kind wel even wennen, je wilt natuurlijk niet dat het kind bang wordt van de tandarts. Maak ook van het tandartsbezoek iets leuks! Ga daarna bijvoorbeeld iets leuks doen met je kindje!
Mijn kind wil niet tandenpoetsen! Hoe maak je er een feestje van?

Tips:

  • Maak het tandenpoetsen een dagelijks ritueel op een vast moment, zodat je kindje eraan kan wennen en zodat het een onderdeel van zijn/haar dag wordt. probeer het hele gezin tegelijk te laten poetsen zodat je een voorbeeldfunctie geeft.
  • Maak het tandenpoetsen leuk! Zing bijvoorbeeld een tandenpoetsenliedje op youtube of zet een liedje op tijdens het tandenpoetsen!
  • Misschien is een stickerkaart wel een goed idee! Na elke poetsbeurt mag je kindje een stickertje plakken, stickerkaart vol? Beloning!
  • Laat je kleintje het tandenpoetsen ook eens zelf proberen. En als controle kan jij de tandenborstel daarna weer over nemen. 
  • Lekkere tandpasta kan ook heel erg goed helpen! Zoals de lekkere smaken van de biologische tandpasta van Jack ’N Jill (aardbei, banaan, blauwe bessen en frambozensmaak)
  • Poets tegelijk met je kind! Kinderen doe ouders altijd graag na!

(Als het poetsen echt niet lukt, vraag dan advies aan je tandarts)

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten