• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boek De gele ballon

€14,95
Dit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken.
Levertijd voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden! Je hebt nog: 03:39 uur
Boek De gele ballon

Dit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue, en een gele ballon. Jong en oud zal met plezier op zoek gaan naar deze terugkerende elementen en zo zelf het verhaal reconstrueren. 
In De gele ballon toont Charlotte Dematons zich niet alleen een meesteres in het scheppen van sfeer ' zij heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von Münchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina's en maken dit prentenboek een feest van herkenning. Om eindeloos te bekijken!

In dit grote, prentenboek is ontzettend veel te zien. De prenten nemen je mee op een wereldreis en laten je vanuit de lucht niet alleen de wereld maar ook een stuk van zijn geschiedenis zien. Van indianen tot ridders in een burcht, van een Afrikaans landschap tot een piratenboot en vliegdekschip naast elkaar op een grote oceaan. Daarnaast reizen op de paginaoverschrijdende prenten vaste gasten mee: een blauwe auto, een gele ballon, een fakir op een vliegend tapijt en een boef. Het is een heel gezoek om hen steeds te vinden; dit zorgt voor nog preciezer kijken en speuren, en dus voor nog meer ontdekken van al het moois! De kleurige, geschilderde prenten zijn gedetailleerd en zorgen voor veel kijkplezier. Het boek heeft geen tekst; deze kunnen kijker(s) zelf al pratende en vertellende met elkaar bedenken. Door de gedetailleerdheid van de prenten moeilijker te gebruiken in een (wat grotere) groep. In kleine groepjes, gezellig dicht bij elkaar, zorgt het voor veel gespreksstof en interactie. Je raakt er niet in uitgekeken! Kerntitel Kinderboekenweek 2012. Onderscheiden met diverse (ook internationale) prijzen; in 2008 ontving de illustrator een Gouden Penseel voor het eveneens tekstloze prentenboek 'Sinterklaas'. Vanaf ca. 4 jaar.