Boek De kleur van emoties

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
€ 24,95 Incl. btw
Levertijd:
Kleurenmonster oogt kleurrijk, maar eigenlijk is hij erg onzeker. Een meisje legt hem uit dat hij een 'rommeltje heeft gemaakt van zijn emoties' en adviseert hem om de emoties te ordenen door ze elk in een eigen potje te stoppen.
Kunstzinnig en verrassend pop-upboek om te leren omgaan met de eigen emoties: verdriet (uitgebeeld in blauwe tinten), boosheid (rood), angst (zwart), vreugde (geel) en kalmte (groen). Zo is op de 'kalmte'- prent allerlei vegetatie in tonen groen te zien met, haaks op de dubbele pagina's staand, twee bomen plus een hangmat met het (groene) kleurenmonster erin. Kleurenmonster oogt als Sendaks 'Maximonsters', het meisje als een uitgeknipt figuurtje uit een kindertekening. De lichaamstaal is duidelijk. Er is gewerkt met collages waarin vindingrijk is omgesprongen met materialen zoals touwtjes, papier, (golf)karton en hulpmiddelen als de prikpen. Dikke kleurende potloodlijnen zorgen voor een extra levendige bladspiegel.
De tekst bestaat uit korte zinnen. De moeilijkere woorden en het abstracte denken hebben begeleiding van volwassenen nodig. Dit uitermate verzorgde boek met negen pop-ups is vanwege de kwetsbaarheid en thema vooral onder begeleiding te gebruiken.

Geschikt om kinderen te leren omgaan met emoties.

Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.


Heb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Je moet ze netjes ordenen: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Dit boek helpt je daarbij.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.