• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boek Laat maar los koala

€14,99
De kleine Koala is een gewoontedier. Hij is erg gesteld op zijn plekje hoog in de boom en houdt dingen graag zoals ze zijn.
Levertijd voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Boek Laat maar los koala

De kleine Koala is een gewoontedier. Hij is erg gesteld op zijn plekje hoog in de boom en houdt dingen graag zoals ze zijn. Op een dag gebeurt het ergste wat Koala zich voor kan stellen: zijn boom valt om. Nu moet hij wel loslaten. Zo komt hij erachter dat een verandering niet het einde van de wereld betekent.

Gewoonte is lekker overzichtelijk en aangenaam. Verandering lijkt eng, maar wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt? In dit indrukwekkende prentenboek wordt een heerlijk feel good-verhaal met een luchtige boodschap verteld: durf los te laten! 

Een kleine koala heeft het erg naar zijn zin in zijn boom. Hij houdt zich stevig vast aan de boomstam en is niet van plan uit de veilige boom te komen, want op de grond is het erg druk en lawaaierig. Als een wombat vraagt of hij ook naar beneden komt om met andere dieren een spelletje te doen, zegt hij dat hij het te druk heeft. Maar de kleine koala is bang om naar beneden te komen, naar het vreemde. Op een dag wordt de boom bezocht door een specht, die zo hard hamert met zijn snavel dat de boom omvalt. Eenmaal op de grond merkt de koala hoe fijn het daar kan zijn. Op een mooie, invoelbare wijze wordt de angst van de koalabeer voor alles wat vreemd is goed uitgewerkt, uitmondend in vreugde als hij uiteindelijk zijn angst overwint. In de levendige vertaling wordt gebruikgemaakt van gebroken rijm, dat het voorlezen bevordert. In de fraaie illustraties in gemengde techniek worden de emoties van de koalabeer door het kleurgebruik onderstreept. De lay-out is afwisselend en ook wordt er vanuit een wisselend perspectief naar de koalabeer gekeken, soms in extreme close-up, soms van onderaf. Details binnen de illustraties kunnen aanleiding zijn om verder over het verhaal door te praten. Een heel geslaagd prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.Laat los, Koala!
Laat los, Koala! Niet aan die tak blijven hangen.
Laat los, laat je vallen. Wij zullen je vangen!
Maar Koala was bang. Hij omklemde de bast
en hij hield zich alleen maar nog steviger vast.