• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Brio

Wie kent ze de niet, het houten speelgoed van vroeger en dan met name de speelgoedtreintjes. Een van die fabrikanten is BRIO en komt uit Zweden.
Geen producten gevonden...

Brio

Wie kent ze de niet, het houten speelgoed van vroeger en dan met name de speelgoedtreintjes. Een van die fabrikanten is BRIO en komt uit Zweden. Het begint allemaal met de mandenmaker Ivar Bengtsson. --SPLIT-- Die in 1902 met zijn gezin verhuisde naar Osby waar een spoorwegstation was en hij beter bereikbaar was voor zijn klanten. In die tijd emigreerden ook veel Zweden naar Amerika om daar hun geluk te zoeken. En op een dag kwamen de oudste zonen van Ivar met de mededeling dat zij ook naar Amerika wilden emigreren. Ivar en zijn vrouw Sissa waren absoluut niet blij met dit plan en zochten een manier om hun zonen in Zweden te laten blijven. Hun voorstel was dat ze het bedrijf van hun vader zouden overnemen. De zonen zagen dit plan wel zitten en in 1909 werd het bedrijf BRIO, BRöderna Ivarsson Osby oftewel de Gebroeders Ivarsson Osby, opgericht. Door de jaren heen is dit bedrijf snel gegroeid. Het bedrijf is nog steeds in Osby gevestigd maar naast de fabriek en het kantoor is er ook een heel erg leuk museum. In dit museum, het Lekoseum, is de geschiedenis van het bedrijf te zien en is veel ruimte om zelf te spelen. 

BRIO ontwikkelt functioneel speelgoed met een tijdloos design. BRIO onderscheidt zich door kwalitatief en innovatief houten speelgoed te ontwikkelen. Veel speelgoed uit het assortiment van het zweedse bedrijf BRIO zijn nu moderne klassiekers die van generatie op generatie worden doorgegeven.

You are currently buying products for '' Quit