• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Iris van Dijck

Iris van Dijck is 35 jaar. Ze groeide op in een dorp in Brabant, waar ze van een vrije kindertijd genoot en haar jeugd doorbracht. Tijdens deze periode schilderde en tekende ze zoveel als maar mogelijk was, ze had een rijke fantasie en kon zich uren in dr
Geen producten gevonden...

Iris van Dijck

Het merk

Iris van Dijck is 35 jaar. Ze groeide op in een dorp in Brabant, waar ze van een vrije kindertijd genoot en haar jeugd doorbracht. Tijdens deze periode schilderde en tekende ze zoveel als maar mogelijk was, ze had een rijke fantasie en kon zich uren in dromenland bevinden. Toen bedacht ze nog niet, dat ze hier ooit haar werk van zou gaan maken.

Het onstaan

Tijdens haar studie Toerisme verhuisde ze voor een maandenlange stage naar Richmond vlakbij Londen, waar ze gefascineerd werd door het schitterende landschap aan de Theems. Zowel het ongerepte als de kneuterigheid van deze bijzondere omgeving zal voor altijd van grote invloed zijn op de rest van haar leven en op alles wat ze daarin creëert.

Vanuit Londen verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze eerst een jaar aan de Gerrit Rietveld Academie en later aan de Fotoacademie studeerde. In 2007 studeerde ze af als autonoom portretfotograaf met de serie “Met gesloten ogen” en exposeerde ze haar werk in Loods 6 te Amsterdam. Het fotograferen van vrouwen die “getekend” waren door het leven was haar grote passie. 

Gedurende de jaren na de Fotoacademie is ze voornamelijk in de commerciële sector actief geweest in uiteenlopende functies. Niet zozeer omdat daar haar hart lag, maar veel eerder omdat ze ervoor koos om zich op allerlei gebied zo breed mogelijk te ontwikkelen, maar altijd miste ze het creatieve denken en bezig zijn.

Haar producten

In 2015 begon ze weer te tekenen. Hier kreeg ze zulke positieve reacties, dat ze besloot het roer drastisch om te gooien en te stoppen met werken in de commerciële sector. Ze las het afgelopen jaar uit honderden kinderboeken voor, wat een wereld voor haar opende. De impact van dat voorlezen, dat magische moment dat kinderen gebiologeerd naar je verhalen luisteren, dat fascineert haar. Het is prachtig om kinderen met open mond te zien luisteren en om ze mee te nemen naar een wereld waar fantasie woorden tot leven brengt.
In 2016 heeft Iris van Dijck zichzelf laten omscholen tot grafisch vormgever en momenteel is ze werkzaam als illustrator.

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten