• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wobbel original blank gelakt met vilt - muis

€160,00 €122,00
De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht.
Levertijd voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden! Je hebt nog: 03:39 uur
Wobbel original blank gelakt met vilt - muis

Over de Wobbel

De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van het bord als trainer kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen. De Wobbel is bedoeld voor binnen maar kan indien zorgvuldig gebruikt ook mee naar buiten.

Bijzonder is dat naast deze ontwikkelingsondersteunende eigenschappen de Wobbel vooral inspireert door zijn indrukwekkende maar ongedefinieerde vorm. Juist deze vorm stimuleert de creativiteit en zorgt dat de Wobbel, als een Barbapappa, alles kan zijn wat het kind er zelf in ziet.
De Wobbel is wat je er zelf mee bedenkt; een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een hut, een opstapje, een racebaan, een loungestoel, een fitnessapparaat, een poppenkast, een voetbaldoel, of toch de rug van een olifant?

De ervaring is dat de Wobbel als een magneet op kinderen werkt. Niet alleen voor het uitbundige en speelse (samen-) spel maar ook voor rustmomenten en meer individueel spel.

Tip: Download de Wobbel cards hier voor leuke activiteiten op de Wobbel!

Afmetingen Wobbel Original: ca. 90 x 30 centimeter
Gewicht Wobbel Original: ca. 4,5 kilo
Leeftijd Wobbel Original: 0 tot 100 jaar
Gebruiksgewicht: Tot 200 kilo


Leeftijd en gewicht

Het basismodel Wobbel en de versie met vilt is ontworpen en heeft een CE keurmerk gekregen voor het gebruik vanaf 0 maanden, maar is ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen tot 200 kilo. De Wobbel is een balansbord voor staand gebruik en hierop getest voor ander gebruik kan Wobbel geen veiligheidskeurmerk garanderen. Let op: Laat uw kinderen nooit op de zijkant staan of zitten. Laat kinderen rustig aan de Wobbel wennen en help ze een handje, maak duidelijke afspraken.

Gebruik en veiligheid

De Wobbel is zeer beweeglijk kinderspeelgoed, en zoals altijd met dit soort speelgoed is het toezicht van de ouders of verzorgers altijd noodzakelijk. Zeker bij jongere leeftijden. Een aantal aanwijzingen voor het gebruik:

Waarschuwingen:

 1. Kinderen altijd onder volwassen begeleiding laten spelen;
 2. Gebruik de Wobbel alleen op gladde en horizontale ondergronden. Het gebruik van een Wobbel op schuine en/of ruwe ondergronden kan ervoor zorgen dat de Wobbel kantelt, wat letsel kan veroorzaken.
 3. Geen sokken of glad schoeisel aan. Blote voeten of stroeve schoenen voorkomt uitglijden;
 4. Bij gebruik van de Wobbel met de bolle kant boven (ᴖ) kan deze kantelen als te dicht langs de randen wordt gelopen. Leer uw kinderen aan in het midden te lopen. Houdt tot 6 jaar de hand vast.
 5. Pas op met vingers en handen aan en onder de randen. Mogelijk beknellingsgevaar wanneer bij gebruik van de Wobbel de handen of vingers onder de randen van de Wobbel worden geplaatst.
 6. Zorg voor minimaal twee meter vrije ruimte (ook t.o.v. andere kinderen) rondom de Wobbel en plaats ‘m altijd op een vlak en horizontaal oppervlak;
 7. De materialen van de Wobbel zijn onderhevig aan slijtage. Zorg ervoor dat uw kinderen eventueel loskomend materiaal niet in de mond of neus stoppen. Verwijder pillen en losse vezels direct.
 8. De Wobbel is geen slaapplaats. Laat uw kinderen niet in de Wobbel slapen.
 9. Niet springen of stampen op de Wobbel. Deze kan daardoor onverwachte bewegingen maken en letsel veroorzaken.


Een aantal aanwijzingen voor het gebruik:

 1. De Wobbel is ontworpen voor het gebruik binnenshuis. Buiten spelen kan wel, maar daardoor zal hij eerder slijten. Laat ‘m nooit buiten staan, want water en vocht zullen uiteindelijk de lak, het hout en eventueel de kurk en vilt aantasten.
 2. Indien er geen vilt of kurk onder de Wobbel zit raden wij u aan een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Hiermee beschermt u de Wobbel, de vloer en het reduceert geluid. Bij kwetsbare of krasgevoelige vloeren is het gebruik van een kleed of speelmat sowieso aan te raden, ongeacht of er vilt of kurk op de Wobbel zit. Onbeschermde delen kunnen namelijk alsnog beschadigen of beschadigingen veroorzaken.
 3. De Wobbel kan beschadigen door gebruik op harde en/of onregelmatige vloeren. Met name op o.a. plavuizen en tegels. Op de bolle kant kunnen vilt en/of kurk de Wobbel hiertegen beschermen. Indien er geen vilt of kurk aan de onderzijde zit raden we een kleed of speelmat aan om de Wobbel, de vloer en uw oren te beschermen. Met de bolle kant boven (ᴖ) biedt het vilt of kurk geen bescherming en is het aan te raden een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Door het verschuiven van de Wobbel met de bolle kant boven (ᴖ) op dergelijke vloeren kan ervoor zorgen dat de kanten van de Wobbel beschadigen.
 4. Door het gebruik kan het onbehandelde EKO vilt gaan pillen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Loskomend materiaal niet in neus of mond stoppen. Met vilt wobbelen op een wollen of synthetisch kleed geeft extra slijtage aan het vilt door de in elkaar grijpende vezels. Deze slijtage valt niet onder de garantie. Je kunt de pillen verwijderen met een pluizentondeuse of met de hand. Het vilt op de Pro en Starter is in het begin nog glad en wordt met gebruik wolliger.
 5. Bewaar de Wobbel niet in de buurt van een warmtebron, zoals een verwarming of kachel, of in een vochtige omgeving (zoals een badkamer of een niet verwarmde schuur).
 6. Meerdere Wobbels niet stapelen, maar op hun kanten bewaren.
 7. Hout verkleurt onder invloed van (fel) licht. Houd hier rekening mee. Dit is een natuurlijk proces.
 8. Gebruikers van de Wobbel die door een therapeut zijn of worden behandeld wordt geadviseerd met deze therapeut contact op te nemen voor een verantwoord gebruik van de Wobbel.

Schoonmaak en onderhoud

Schoonmaken gaat het best door het afnemen met een vochtige doek, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Belangrijk is om met een droge doek na te wrijven. De Wobbel behoeft geen speciaal onderhoud.

Technische informatie

De Wobbel is gekeurd conform Richtlijn 2009/48/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 juni 2009 betreffende de veiligheid van Speelgoed (‘de Speelgoedrichtlijn’). Daarnaast is de Wobbel ook getest en gecertificeerd conform ASTM F963-16 and AS/NZS 8124-1:2016 | AS/NZS 8124-2:2016 | AS/NZS 8124-3:2012+A1:2016. Ook is de Wobbel vrijwillig op breeksterkte getest op een gebruiksgewicht van 200 kilo, voor de Wobbel Starter is dat 100 kilo.

Oorsprong hout

Het hout komt van streng gecontroleerde plantages, waarbij herplanting gewaarborgd is. het beukenhout komt van de beste FSC gecertificeerde houtbuigerij van Europa. De Wobbel is onder andere gemaakt van duurzaam geperst Europees beukenhout dat behandeld is met kindvriendelijke lakken en beitsen. Voor Wobbels met speciale houtsoorten gebruiken we tussenlagen van FSC Europees beukenhout en zorgvuldig geselecteerde toplagen van FSC en gangbare houtsoorten van binnen en buiten Europa. Daarnaast gaat de buigerij zeer efficient met z'n grondstoffen om en wordt afval tot een minimum beperkt. Zo wordt ook resthout gebruikt voor het verwarmen van de ruimten en de persmallen.

Oorsprong vilt

Het EKO wolvilt is gemaakt van het best verkrijgbare natuurlijke vilt van een lokale leverancier. Het is door de natuur gekleurd. Het unieke geperste vilt voor de Wobbel Pro, Starter en 360 is voornamelijk gemaakt van gerecyclede frisdrank flessen, tussen de 10 en 20 petflessen per Wobbel.