• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

NACHTLAMPEN

Een nachtlampje is een super eenvoudige oplossing met grote impact. Het zorgt er voor dat je kindje onder andere minder bang zal zijn, waardoor ze sneller in slaap zullen vallen.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd
€67,95
€89,00
€59,95
€70,00 €39,95

NACHTLAMPEN

Mama, mag het licht aan?

Dit kan een vraag zijn die jouw kleintje je stelt als ze bang zijn in het donker. Een kindje kan pas lekker slapen als zij zich veilig voelen in die omgeving. Het kan helpen om de het licht op de gang aan te laten en de slaapkamerdeur op een kiertje te zetten, maar een nachtlampje is in dit geval zeker een aanrader. Het is een super eenvoudige oplossing met grote impact.

 

Waarom een nachtlampje?

Veel kinderen zijn bang in het donker. Ze kunnen hierdoor moeilijk in slaap vallen en zich onveillig voelen in hun donkere kamer. Een nachtlampje kan hiervoor een goede oplossing zijn. Het zorgt er voor dat je kindje minder bang zal zijn, waardoor ze sneller in slaap zullen vallen. Een nachtlampje heeft nog meer voordelen. Als je kindje bijvoorbeeld vaak zijn knuffel of speen kwijt is zal het jou helpen deze te vinden. Je hoeft op deze manier het grote licht van de kamer niet aan te zetten, waardoor je kindje rustig door kan blijven slapen.

Soorten nachtlampjes

Er zijn enorm veel verschillende nachtlampjes. Er zijn nachtlampen die naast het bed van je kindje staan, maar er zijn ook nachtlampen die je op hangt aan de muur. Dit is dus de eerste keuze die je maakt. Verder zijn er verschillende groottes. De grote lampen zijn vooral van het merk Little Lights. De kleinere lampjes zijn vooral van de merken Liewood en Konges Sløjd. Ook is er een onderscheid te maken tussen lampen die op netstroom werken of lampen die op batterijen werken. 

Een ander punt waar je op moet letten is wat voor een soort licht het lampje geeft. Blauw licht, van onder andere tablets, telefoons, ledverlichting en spaarlampen, geeft aan je hersenen door dat je net de dag begint. Dat betekent dat je de aanmaak van melatonine remt, waardoor je minder snel in slaap valt. Een nachtlamp lijkt een kleine lichtbron, maar het heeft een grotere invloed dan verwacht op het slapen van je kindje. Het kan er voor zorgen dat je kindje minder slaapt, wat er voor zorgt dat je zelf ook minder zal slapen. Er is maar één kleur licht dat geen invloed heeft op de aanmaak van melatonine. Dat is de kleur rood.  Een nachtlampje met rood licht zal dus geen invloed hebben op de aanmaak van melatonine. Dit is dus de beste keuze licht als je opzoekt bent naar een nachtlampje.

 

 

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten