• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ROLLENSPELLEN

Rollenspellen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Mevrouw Aardbei heeft de leukste rollenspellen van de mooiste merken!
Geslacht
Kleuren
Leeftijd
€48,95 €31,95
€31,00
€34,95
€24,95
€11,95
€20,00
€25,00
€15,95
€24,99

ROLLENSPELLEN

Waar is het goed voor?

Een rollenspel kan je kind helpen bij het ontwikkelen van fijne en grove motoriek. Dit gebeurt meestal tussen de leeftijd drie tot acht jaar. Het geeft kinderen de vrijheid en ruimte om bepaalde emoties uit te drukken. Het inbeelden, doen alsof en experimenteren is goed voor het bevorderen van de creativiteit en cognitieve ontwikkeling. 

Bij dit soort spellen, speelt je kind meestal een rol die hij of zij vaak ziet voorbij komen in het leven. Denk aan vader of moeder zijn, maar ook kapper, juf en bouwvakker zijn vaak voorkomende rollen. Jonge kinderen Kiezen vaak voor dezelfde rol. Als hun lievelings rol een bakker is, zullen ze dit personage in het begin vaker kiezen dan andere.  Dat is niet erg aangezien alle aangeleerde dingen eerst een paar keer geoefend moeten worden. Door een paar keer hetzelfde te zijn, gaat het oefenen heel gemakkelijk.
 
Buiten een goede ontwikkeling om, biedt een rollenspel ook een veilige manier om sociale interactie te oefenen. Een kind is namelijk niet echt een juf, bakker of baas over iemand, maar het gedrag past op dat moment bij de rol die het kind aanneemt. Door deze manier van spelen kunnen kinderen hun eigen indentiteit ontwikkelen en inzien dat dat kan verschillen van hun vriendjes en vriendinnetjes. 

Speelgoed

Bij Mevrouw Aardbei hebben we heel veel verschillend speelgoed om het rollenspel aan te moedigen. Laat je kindje je helpen in de keuken met de mooie pannen of serviessets. Laat je haar stylen met de leuke kapperssetjes. Heb je "pijn"? Laat je kindje je onderzoeken met de uitgebreide dokterstasjes!

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten