Cart(0 Products)
No products found

Hoe richt ik mijn kinderkamer in met de kleur paars?

12 Dec 2023

Paars is een ontzettend gave kleur voor de meisjeskamer. Wij gaan je tips geven hoe je deze kleur het beste kunt verwerken in de kinderkamer. 

De basis
Kies als basis een lichte kleur, denk aan roze, beige of grijs voor op de muur. Hiermee ontstaat er een zachte en warme ondertoon. Deze muurkleur kun je combineren met een behang met paarse tonen. Wil je alleen verven? Kies dan een diep paarse kleur voor op 1 muur en houd de rest neutraal. Je hebt meerdere soorten behang met paarse tinten. Je kunt ze krijgen met bijvoorbeeld droogbloemen, bloemen of een bosthema. De kleuren vanuit het gekozen behang kun je later terug laten komen in de kamer door middel van accessoires. In onze shop verkopen we veel behang, dus neem vooral een kijkje!


Kleur
Besluit voor jezelf met welke accentkleuren je verder gaat werken. Door te werken met een paar gekozen kleuren creëer je een mooi geheel en ontstaat er geen chaos. 

In dit geval: paars, lichtroze, goud en beige.

 

De accessoires
Kies voor mooie accessoires passend binnen je thema. Denk aan een vloerkleed, posters, muurstickers, nachtkastje, nachtlampje, plaids, kussentjes, knuffels en andere leuke accessoires. Probeer het geheel rustig te houden, zodat de kinderkamer niet te druk word. 

Bij dit kleurthema hebben we ervoor gekozen om de gouden accenten vanuit het behang terug te laten komen in de accessoires. De spiegel, knopjes op het nachtkastje en de bovenkant van de hanglamp passen er dus helemaal bij! Het hemeltje zorgt voor een speelse sfeer en past ook ontzettend mooi bij het behang. Ook de maanspiegel past mooi bij het maantjes dekbedovertrek. Zo laat je alles weer mooi terugkomen. 

 

Het behang is van het merk Borastapeter en heet nocturne 7268, het hemeltje is van het merk Cotton&Sweets, het nachtkastje is van de Ikea en heet Hemnes (deze kun je pimpen met een likje verf en bijvoorbeeld deze gouden knopjes), het vloerkleed is van het merk Lorena canals en heet bloom rose, het beddengoed is van het merk That's mine en heet calm moon, het kapstokje is van het merk Iris hantwerk en heeft 7 haakjes, het lampje is van het merk Little lights en heet egel autumn brown, veel shop plezier!

 

You are currently buying products for '' Quit
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »