Cart(0 Products)
No products found

Hoe richt ik mijn kinderkamer in met het thema bos?

10 Jan 2024

Het bos is een magisch leuk thema voor de kinderkamer. De mooiste verhalen en fantasieën komen tot leven als je kindje gestimuleerd word door hun slaapkamertje met bos thema. Wij gaan je tips geven hoe je dit thema het beste kunt verwerken in de kinderkamer. 


De basis
Kies als basis een lichtgroene of bruin/beige kleurtje voor op de muur. Hiermee ontstaat er een zachte en warme ondertoon. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een behang of beide. Kies dan iets met kenmerken vanuit het bos. Je hebt verschillende varianten met dieren, bladeren, paddenstoelen en bijvoorbeeld gedroogde bloemen. De kleuren vanuit het gekozen behang kun je later terug laten komen in de kamer door middel van accessoires. In onze shop verkopen we heel veel leuke behangetjes, dus neem vooral een kijkje!


Kleur
Besluit voor jezelf met welke accentkleuren je verder gaat werken. Door te werken met een paar gekozen kleuren creëer je een mooi geheel en ontstaat er geen chaos. 

In dit geval: roze, lichtgroen, geel en beige.

 

De accessoires
Kies voor mooie accessoires passend binnen je thema. Denk aan een vloerkleed, posters, muurstickers, nachtkastje, nachtlampje, plaids, kussentjes, knuffels en andere leuke accessoires. Probeer het geheel rustig te houden, zodat de kinderkamer niet te druk word. 

Bij dit thema kun je ervoor kiezen om de dieren en andere organismen uit het bos terug te laten komen. In dit geval hebben we gekozen voor een egel lampje en een paddenstoel knuffel. Ook de sterren slinger is een knipoog naar de natuur. Het bos in het donker onder de sterren hemel is natuurlijk nog veel magischer. 

 

Het behang is van het merk Borastapeter en heet minou 7483, het hemeltje is van Konges Slojd en heet bark, het nachtkastje is van de Ikea en heet Hemnes (deze kun je pimpen met een likje verf en bijvoorbeeld deze gouden knopjes, het vloerkleed is van het merk Tapis Petit en heet Emily dots, het beddengoed is van het merk Garbo and friends en heet bloemen mos, de slinger is van het merk Numero 74 en heet falling star garland, het kapstokje is van het merk Iris hantwerk en heeft 7 haakjes, het lampje is van het merk Little lights en heet egel autumn brown, het knuffeltje is van het merk Jellycat en heet wild nature parasol mushroom, veel shop plezier!

 

 

You are currently buying products for '' Quit
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »