• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Boråstapeter

Boråstapeter behang is een van de oudste, bekendste en best verkopende merken wandbekleding in Zweden. Hun producten zijn klassiek en tijdloos. Ze ontwikkelen hun merk en stijl voortdurend tijdens het ontwerpen, doormiddel van kleuren en texturen.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd

Boråstapeter

Boråstapeter behang is een van de oudste, bekendste en best verkopende merken wandbekleding in Zweden. Hun producten zijn klassiek en tijdloos en ze ontwikkelen hun merk en stijl voortdurend om tegemoet te komen aan de belangstelling van de markt voor ontwerpen, kleuren en texturen.

 

Over het merk

Boråstapeter is het oudste en verreweg bekendste en best verkochte merk wandbekleding van Zweden. Tegen een klassieke, tijdloze achtergrond ontwikkelen ze het merk voortdurend om te voldoen aan de interesse van de markt. Dit word gebasseerd bij het ontwerpen. Door middel van kleuren en texturen. Boråstapeter wil een inspirerend rolmodel zijn in de behangmarkt.

Toen Waldemar Andrén in 1905 Boråstapeter oprichtte, was het met de duidelijke visie dat elke Zweed het zich zou moeten kunnen veroorloven om met behang een mooier huis te creëren. Omdat het behang tegenwoordig niet meer alleen in Zweden geliefd is, maar ook in andere delen van de wereld is de visie veranderd in “Geïnspireerd door ons Zweedse erfgoed, creëren we behang voor elk huis.”

Het behang omarmt stijl en kwaliteit. Het merk heeft een eigen designteam in Borås, dat wordt aangevuld door een exclusieve samenwerking met iconische designerarchieven van bijvoorbeeld Arne Jacobsen en Alvar Aalto. Boråstapeter heeft de Elle Decoration Swedish Design Awards ontvangen in zowel 2017 als 2018 en het merkmagazine “Wallpaper Magazine” werd in 2020 bekroond met de Swedish Design Award in de categorie Editorial – Magazine – Print.

 

De producten

Het behang van Boråstapeter is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en patronen. Klassieke patronen, speelse patronen, neutrale patronen, dromerige patronen, voor ieder wat wils. Voor iedere kamer in huis is er wel een geschikt behang te vinden. Van bloemen- en plantenbehang voor de woonkamer, hal of slaapkamer, tot magische bossen, luchtballonnen en vissenbehang voor de kinderkamer. 

 

Over het behang

Het behang van Boråstapeter is gemaakt van papier of non-woven vliesbehang. Het papier is zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt en is vrij van chloor en PVC. Het behang krijgt vaak een oppervlaktebehandeling voor duurzaamheid, waardoor het beter bestand is tegen vlekken en makkelijker schoon te maken is. Dit kan ook zijn om een gewenste oppervlakteafwerking of uitstraling te geven. De oppervlaktelaag bestaat voornamelijk uit acrylhars en mat glazuur.

De verven en kleurstoffen van Boråstapeter zijn volledig op waterbasis en vrij van PVC, milieubelastende en allergene stoffen en zware metalen. Dit geldt voor al hun print-technieken; zowel de oude als nieuwe technieken. Overgebleven inkt wordt niet weggegooid, maar hergebruikt voor nieuwe kleuren.

Omdat de materialen en processen van Boråstapeter onschadelijk zijn voor het milieu, zijn er geen geavanceerde chemische zuiveringsinstallaties met rookgasfilters nodig in het productieproces. Ze compenseren de kleine uitstoot die ze hebben en gebruiken enkel hernieuwbare energie in de fabriek.

Om nog meer zorg te dragen voor milieu en omgeving beschikt Boråstapeter over een eigen waterzuiveringsinstallatie. Hier worden alle kleur- en kleurstofresten gescheiden van het procesriool, zodat alleen gecontroleerd en helder water voor de uiteindelijke zuivering in het gemeentelijk riool wordt gevoerd.

Boråstapeter gebruikt alleen fsc-gecertificeerd materiaal uit duurzame bosbouw met traceerbare oorsprong. Dit betekent dat elke boom die verloren gaat aan de productie, wordt vervangen door een nieuw geplante boom. Daarnaast is het behang van Boråstapeter ce-gemarkeerd, wat onder andere garandeert dat aan de eisen voor milieu, veiligheid en gezondheid wordt voldaan.

 
 
Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten