• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Petit Boum

Petit Boum is een prachtig merk sensorisch speelgoed uit Spanje. Petit Boum heeft een uitgebreide selectie aan sensorische flessen die aansporen tot het ontdekken met hun zintuigen.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd
€13,50
€16,95 €12,95

Petit Boum

Over Petit Boum

In 2008 opende Dolors samen met haar zus Carmen de speelgoedwinkel Andròmines en de speelruimte El Niu in Olot. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in alternatieve pedagogiek zoals Montessori, Pikler, Waldorf, Reggio Emilia en andere vormen van spelenderwijs leren. Er gaat niets boven ervaring uit de eerste hand. Het bleek dat als we met de ouders spraken, er altijd een anekdote werd herhaald: "Wat voor speelgoed we hem ook geven, hij speelt altijd met een fles." En boem! Zo kwam ik in de wereld van sensorische flessen terecht. “Wat is er met flessen dat de kleintjes zo fascineert? Wat als we ze vullen met schatten, kleuren, licht en geluid en ze een kijkje laten nemen in dat magische universum? En vooral…: “Als we het goed doen, zodat onze flessen onweerstaanbaar, kostbaar en veilig zijn?”.
 
Zo ontstond Petit Boum… Maar niet zo snel. Zoals ze al zei, ze neemt het spel heel serieus en voordat het aan de wereld werd gelanceerd, was er veel werk te doen. Veel experimenteren, veel vallen en opstaan ​​en al die procedures van het volwassen leven die Petit Boum-flessen tot de ster van elke etalage en van huizen zoals die van jou hebben gemaakt. Om dit te bereiken, trok ze haar laboratoriumtechnicusjas aan (de echte goede) en ze stopte niet voordat ze de strengste veiligheidsgoedkeuringen kreeg: Ze had ook het advies van kinderartsen en visuele therapeuten.

Laten we gaan spelen? En dan was er nog het allerbelangrijkste: niet stoppen met haar fantasie de vrije loop te laten om door te gaan met het creëren van tientallen universums vol kleuren, avonturen en magische effecten. Elke collectie van Petit Boum is voor haar een persoonlijke reis waarin ze weer in contact komt met de ervaring van het meisje zijn. Met elke nieuwe fles, met elke vorm en elke kleur hervind ze die prachtige mogelijkheid om alles met hernieuwde ogen te bekijken. En er is niets mooiers dan dat gevoel te delen met kinderen van alle leeftijden. Meer kleuren dan in de regenboog En eindeloze personages, landschappen, effecten, lichten... Het moeilijkste is kiezen! De Petit Boum-collectie blijft groeien en verovert fans bij kinderen en volwassenen. Dus ze waarschuwd je: als je een van onze flesjes probeert, loop je het risico verslaafd te raken

 

Veiligheid

Zodat ze ze in alle vrijheid kunnen spelen. De binnenkant is verzegeld en ze hebben een tweede natuurlijke houten stop, ideaal voor hun kleine handjes. De flessen zijn vrij van BPA, metalen en ftalaten. Ze zijn bestand tegen klappen en zijn volkomen veilig, zodat zelfs de kleinste kinderen ze naar eigen goeddunken kunnen hanteren en kalmeren.

 

Over sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed is ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren en hun ontwikkeling te bevorderen door middel van tast, zicht, gehoor, geur en soms zelfs smaak. Dit type speelgoed is gunstig voor kinderen van alle leeftijden, inclusief die met sensorische verwerkingsuitdagingen. 

Textuurvariaties: Sensorisch speelgoed heeft vaak verschillende texturen, zoals zacht, glad, ruw, knapperig of plakkerig. Dit stimuleert de tastzin en helpt kinderen verschillende texturen te verkennen en herkennen.

Visuele Stimulatie: Sommige sensorische speeltjes zijn kleurrijk en visueel aantrekkelijk. Ze kunnen lichteffecten, felle kleuren of bewegende onderdelen bevatten om de visuele waarneming te stimuleren.

Geluiden en Muziek: Speelgoed met geluiden en muziek dragen bij aan auditieve stimulatie. Ze kunnen rustgevende geluiden bevatten of juist geluiden die actief spelen aanmoedigen.

Calmerende Eigenschappen: Voor kinderen met sensorische gevoeligheden kunnen bepaalde speeltjes een kalmerende werking hebben. Ze kunnen helpen bij het reguleren van emoties en het verminderen van stress.

Tactiele Ervaringen: Sensorisch speelgoed moedigt tactiele ervaringen aan, wat betekent dat kinderen hun tastzin gebruiken om de eigenschappen van materialen te verkennen. Dit kan de ontwikkeling van fijne motoriek en tastvaardigheden bevorderen.

Aanpassing aan Individuele Behoeften: Sensorisch speelgoed is vaak divers en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van kinderen. Het biedt een scala aan prikkels die kunnen worden aangepast aan wat het beste past bij de voorkeuren en sensitiviteiten van het kind.

Het gebruik van sensorisch speelgoed wordt ook vaak aanbevolen voor kinderen met sensorische verwerkingsstoornissen, ADHD of autisme. Het kan helpen bij het creëren van een comfortabele en stimulerende omgeving. Het is belangrijk om te observeren hoe kinderen reageren op sensorisch speelgoed en aanpassingen te maken op basis van hun individuele behoeften en voorkeuren. 

 

Ontwikkeling

Sensorisch speelgoed kan aanzienlijk bijdragen aan de ontwikkeling van een kind op verschillende gebieden. 

Fijne Motoriek: Sensorisch speelgoed met verschillende texturen, vormen, kleuren, materialen en maten moedigt kinderen aan om hun handen en vingers te gebruiken. Het verkennen van materialen zoals sensorische flessen of knijpballetjes kan de fijne motoriek bevorderen.

Tactiele Verkenning: Sensorisch speelgoed biedt tal van tactiele ervaringen. Kinderen kunnen verschillende texturen voelen, variërend van glad tot ruw, wat hun tastzin ontwikkelt en hen helpt bij het herkennen en waarderen van verschillende materialen.

Zintuiglijke Integratie: Voor kinderen met sensorische verwerkingsuitdagingen kan sensorisch speelgoed helpen bij het stimuleren en verbeteren van de zintuiglijke integratie. Dit kan leiden tot een betere regulatie van prikkels en verbeterde aandachts- en concentratievaardigheden.

Cognitieve Vaardigheden: Sensorisch speelgoed dat kleuren, vormen of geluiden bevat, kan de cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleren. Bijvoorbeeld, het sorteren van sensorische materialen op basis van kenmerken kan bijdragen aan het begrip van concepten zoals grootte, vorm en kleur.

Spraak- en Taalontwikkeling: Het spelen met sensorisch speelgoed kan de taalontwikkeling bevorderen. Kinderen kunnen hun ervaringen beschrijven, nieuwe woorden leren en hun vocabulaire uitbreiden terwijl ze praten over wat ze voelen, zien of horen.

Sociale en Emotionele Ontwikkeling: Sensorisch spel kan ook sociale interactie bevorderen. Het delen van sensorische ervaringen met anderen, zoals samen spelen met klei of zand, kan bijdragen aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het begrip van emoties.

Zelfbewustzijn: Kinderen leren over zichzelf door middel van sensorisch spel. Ze ontdekken hun voorkeuren, gevoeligheden en comfortzones, wat bijdraagt aan een groter zelfbewustzijn.

Stimulatie van Creativiteit en Verbeelding: Sensorisch speelgoed moedigt creatief denken aan. Het helpt kinderen bij het bedenken van nieuwe manieren om materialen te gebruiken en stimuleert hun verbeeldingskracht.

Het is belangrijk op te merken dat elk kind uniek is, en wat voor het ene kind werkt, kan verschillen voor een ander. Bij het introduceren van sensorisch speelgoed is het nuttig om de reactie van het kind te observeren en het speelgoed aan te passen aan individuele behoeften en voorkeuren.

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten