• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

OPEN ENDED SPEELGOED

Dit soort speelgoed is ontworpen om kinderen hun fantasie en inlevingsvermogen te ontwikkelen.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd
€17,95
€76,95 €63,50
€30,95 €25,00
€19,95
€15,95

OPEN ENDED SPEELGOED

Open ended speelgoed is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Het speeloed met een open einde is speelgoed dat is ontworpen om de creativiteit, verbeeldingskracht en het zelfstandig denken bij kinderen te stimuleren. Dit speelgoed is opzettelijk eenvoudig en mist specifieke instructies of een vooraf bepaald doel, waardoor kinderen hun eigen spellen en verhalen kunnen verkennen, experimenteren en creëren. Speelgoed met een open einde biedt een breed scala aan mogelijkheden en kan op meerdere manieren worden gebruikt, waarbij het zich aanpast aan de evoluerende interesses en ontwikkelingsfase van een kind. Ook werkt dit speelgoed mee aan het ontdekken van nieuwe vaardigheden en eigenschappen. 

Eigenschappen van open ended speelgoed

  • Minimalistisch ontwerp.
  • Geen regels of instructies.
  • Eindeloos veel speelmogelijkheden.
  • Geschikt voor een brede leeftijdsgroep.
  • Vaak gemaakt van natuurlijke materialen die een langere periode meegaan, zoals hout of stof.

Al deze dingen dragen bij aan het ontwikkelen van de fantasie. 

Speelgoed wat verbeelding aanmoedigt

De verbeelding stelt je in staat om op creatieve wijze nieuwe inzichten en ideeën te krijgen. Deze inzichten en ideeën kunnen ontstaan vanuit dingen die je al weet of hebt meegemaakt. Kinderen leren op deze manier beter omgaan met emoties of het plaatsen van emoties. Hierdoor leren ze ook beter omgaan met verschillende situaties, omgevingen of gesprekken. 

Wat valt er onder open ended speelgoed?

Een voorbeeld van open einde speelgoed is een houten regenboog. Ook met een van de Stapelstein sets word de fantasie ontwikkeld. Deze kun je namelijk op veel verschillende manieren gebruiken. Denk hierbij aan de vloer is lava, krukje, verzamelbak, balanceren, tellen of om kleuren te herkennen. Nu zijn deze twee items ook nog eens super handig om zowel binnen als buiten te gebruiken. 

Je vind hierboven items van onder andere Grimm's Toy's, Stapelstein en Grapat. 

De sets van Stapelstein toveren elke kamer om tot een speelplaats voor beweging! Met de Stapelstein sets kun je alles wat je er maar mee kan bedenken. Laat de fantasie van je kindje op de vrije loop. 

Je spruit zal heerlijk kunnen spelen met de houten speelset together van Grapat. Dit speelgoed bevordert spelenderwijs de fantasie, het inlevingsvermogen, keuzes maken en verruimt de cognitieve skills. 

Ook het playsilk van Grimm's Toy's is ideaal voor de creatieve ontwikkeling. Je kunt met je verbeeldingsvermogen alles bedenken van poppenhuis dekentje tot dans accessoire. Het kan allemaal!

Zier hierboven alle Open ended speelgoed producten.

Het belang van de creatieve ontwikkeling kan niet genoeg worden benadrukt. Je fantasie gebruiken tijdens het spelen is niet alleen goed voor de mentale gezondheid van kinderen, maar ook voor de ontwikkeling op latere leeftijd. Het speelgoed kan hun zelfvertrouwen vergroten, hun stemming verbeteren en kinderen helpen om beter te slapen! Kortom, het open ended speelgoed is leuk en goed voor kinderen. 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten