• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Charlie Crane

Charlie Crane is een in Parijs gevestigde uitgever van baby- en kindermeubels. Met Charlie Crane-creaties zijn ouders trots om de meubels van hun kinderen door het hele huis te laten zien.
Geslacht
Kleuren

Charlie Crane

Over Charlie Crane

Charlie Crane is een in Parijs gevestigde uitgever van baby- en kindermeubels. Opgericht in 2012 door Thomas Lépine, heeft het de ambitie om mooie en stijlvolle meubels te creëren die volwassen codes in de wereld van het kind brengen en de grenzen van kamers in ons huidige interieur vervaagt. Met Charlie Crane-creaties zijn ouders trots om de meubels van hun kinderen door het hele huis te laten zien. Het wipstoeltje is geïntegreerd in de inrichting van de woonkamer; de hoge stoel past bij de eettafel en stoelen en het ledikant wordt een kunstwerk! Charlie Crane heeft een echte uitgeversaanpak.

Ze werken in de eerste plaats met ontwerpers. Deze nieuwe Franse generatie, die zowel de traditie van technische uitmuntendheid met zich meebrengt – vooral die van de Franse pioniers van de jaren 1950 (Prouvé, Perriand, Hitier…) – als deze openheid voor meerdere buitenlandse invloeden. Met name het Scandinavische design uit de jaren 50 en 60 en het recente Vegetal Design.

De eerste Charlie Crane-producten - de LEVO-ligstoel en de NOGA-commode - zijn gemaakt door twee ontwerpers die zijn opgeleid aan de Boule-school: Erick Demeyer en Steven Leprizé, die samenwerkten in het ARCA-agentschap. De TIBU stoel is ontworpen door het designduo Gaspard Tiné-Berès en Tristan Kopp van de Re-Do studio. Alleen het MUKA-bed en de KUMI-wieg van Gaspard Tiné-Berès en het BAKI-bureau van Erick Demeyer.

Materialen

Charlie Crane geeft de voorkeur aan edele en natuurlijke materialen zoals gebogen hout, waarmee complexe vormen kunnen worden gebeeldhouwd en ronde objecten kunnen worden aangeboden. Een ideaal zoetigheidje voor kinderen. Deze techniek heeft ook als voordeel dat ze veel nauwkeuriger is dan het monteren van houten onderdelen, waardoor het mogelijk is onderdelen van uitstekende kwaliteit te vervaardigen tegen betaalbare kosten. We zullen ook metaal noemen, en in het bijzonder buizen, die het opnieuw mogelijk maken om complexe en ronde vormen te vormen.

Charlie Crane werkt de afgelopen seizoenen samen met andere textielbedrijven om invloeden te mixen. Deze omvatten Little Cabari, My Moumout, Le Petit Lucas du Tertre en, in de toekomst, Milinane.

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten