• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Majvillan

Majvillan is een Zweeds merk dat houdt van schoonheid en milieu.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd

Majvillan

Majvillan is een Zweeds behang bedrijf  wat magische werelden vol met liefde creëert. 

 

Het merk

In 2013 lanceerde Majvillan hun eerste behangcollectie. In de herfst van hetzelfde jaar kreeg deze collectie een vervolg. Ondertussen biedt het merk een ruim aanbod met onder andere kinderkamer behang. 

 

Eigenschappen

Majvillan trekt aandacht vanwege de magische figuratieve en grafische patronen in zwarte pasteltinten in combinatie met grijs en roomwit. In sommige patronen zijn zelfs gouden prints toegevoegd om die extra glans te geven.

"We zijn er trots op dat ons behang wordt gedrukt door de oudste behangfabrikant van Zweden. Dat geeft Majvillans behang het mooiste oppervlak! Onze kleuren zijn op waterbasis en ons behang vrij van oplosmiddelen en PVC". 

 

Oprichtster 

Achter Majvillan zit Charlotta Sandberg, de ontwerpster en oprichtster van het merk. Charlotta is al jaren kunstenares en schilder. De naam van het merk komt van het woonhuis van de ontwerpster genaamd Majvillan. 

Charlotta Sandberg legt uit;
“We hebben ons huis een naam gegeven die het gevoel overbracht dat we ons huis wilden geven.  “Majvillan” voelde precies goed, want de maand mei is een tijd van verwachting wanneer de natuur ontwaakt en de kleuren licht en helder zijn. "Uit een lege huls ontwaakt de wereld en het leven". Ze wilde dat het merk hetzelfde gevoel zou uitstralen, dus de naamkeuze was makkelijk!"

 

Patronen

Als Charlotta patronen ontwerpt, laat ze zichzelf inspireren door het gevoel dat ze wil dat ze uitstralen. Ze houdt ervan om kleine werelden en plekken te creëren om te bezoeken. De kleuren zijn erg belangrijk, een kleur is zoveel meer dan alleen een kleur. Ze is op zoek naar tinten en vormen die tegelijkertijd vrolijk, slim en rustgevend zijn. "Mijn creativiteit wordt aangedreven door alles wat mooi is en ik hou ervan om zowel op papier als in de werkelijkheid dingen samen te stellen". Het geeft haar het gevoel dat ze leeft en dat vindt Charlotta gewoon geweldig!

 

Milieuvriendelijk leven

Milieu en daarzaamheid zijn belangrijk voor Majvillan. Alle producten worden milieuvriendelijk geproduceerd van de hoogste kwaliteit om een lange levensduur te garanderen.

Al het textiel is gemaakt van 100% biologisch katoen en is GOTS-gecertificeerd. De fabrikant is ook gecertificeerd door Fairtrade, Organic Exchange, Oeko tex etc. Ook dit zorgt voor een milieuvriendelijke productie en een goede sociale verantwoordelijkheid. De stof is zacht en soepel en ze hebben veel nadruk gelegd op alle details. Goed design en functionaliteit gaan altijd hand in hand.

Het kinderkamer behang wordt geproduceert in Zweden bij een milieuvriendelijke drukkerij op een non-woven materiaal met kleuren op waterbasis en volledig vrij van oplosmiddelen en PVC. Overtollig kleur wordt op een milieuvriendelijke manier verwerkt en papierafval wordt omgezet in warmte. Het behang van Majvillan heeft een zeer mooi oppervlak waarbij je de kleurstructuur met de blote hand kunt voelen.

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten