• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

KINDERBOEKEN

Ben je op zoek naar stijlvol, unieke kinderboeken met de mooiste verhalen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Geslacht
Kleuren
Leeftijd
€14,99
€10,99
€10,99
€14,95
€25,99
€14,95
€16,99

KINDERBOEKEN

Vrijwel alle ouders en grootouders begrijpen de immense betekenis van kinderboeken voor hun (klein)kinderen. Lezen en voorlezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van taal, en daarmee van het denken. Ook is het een manier om de wereld binnen het bereik van kinderen te brengen. Ze leren zo hoe de wereld er uit ziet, beleven avonturen met de hoofdpersonen en leren zo over emoties en over hoe dingen gaan of kunnen gaan. Wist u dat het zinvol is om al in het baby-leventje boeken te introduceren? Het leren en waarderen begint echt vanaf het allereerste levensjaar.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het plezier dat kinderen en (groot)ouders kunnen beleven aan het moment van voorlezen of samen platen kijken en daarover praten.  In veel gezinnen is het een belangrijk ritueel vóór het slapen gaan, of een ander speciaal moment , waar er onverdeelde aandacht is voor het verhaal, de beleving en zo voor het kind. Het is natuurlijk niet voor niets dat heel veel volwassenen van nu fijne herinneringen hebben aan lees- of voorleesmomenten. 

Superselectie

Er zijn natuurlijk (jeugd)bibliotheken en winkels vol met kinderboeken. Goede en verantwoorde boeken die ook nog eens prachtig zijn vormgegeven en minder goede boeken. Bij mevrouw Aardbei hebben we een keuze gemaakt uit enkele tientallen kinderboeken die zich hebben onderscheiden en waarvan mensen die er verstand van hebben  zeggen dat het echt bijzondere boeken zijn. Dat kan zitten in het verhaal of in de bijzondere illustraties, maar meestal in beide. Er is een variëteit aan boeken; dat gaat op voor de thema’s die ze behandelen of de leeftijdgroep die ze bedienen. In veel boeken spelen dieren ene belangrijke rol.  Erzijn boeken met tekst op rijm of met weinig of zelfs met helemaal geen tekst (de Paraplu; De gele Ballon). Daar komt het aan op de vertelkunst van u als voorlezer of op uw onbevangenheid om zelf met uw (klein)kind  op onderzoek uit te gaan en te kijken naar de platen en daarover samen te praten. 

 

We kunnen een grove indeling maken in leeftijdgroepen.

 

Baby-boeken en boekjes voor kinderen onder de 4 jaar

Zoals al eerder aangegeven kun je niet vroeg genoeg beginnen met –de liefde voor- boeken. Voor de allerkleinsten hebben we voel- en beleef boekjes. Merken die hun sporen al verdiend hebben met mooi en verantwoorde knuffels hebben ook een boekje voor de allerkleinsten in hun collectie. Liewood heeft knisper en voelboekjes en ook Done by Deer komt met het Activitybook Elphee.

Van Wee Gallery hebben we twee prachtige, zachte babyboekjes: friendly faces en friendly faces wild. Bijzonder zijn de boekjes ‘Color me water’;  plastic (bad)boekjes waarbij uw kindje zelf met water de tekeningen kan inkleuren.  We hebben ze in een paar uitvoeringen.

Het boek Raad eens hoeveel ik van je hou? Is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar.
Van Annie MG Schmidt hebben we voor kinderen vanaf 2-3 jaar de boekjes Jip en Takkie. Alle genoemde boekjes zijn natuurlijk ook zeer geschikt als kraamcadeautje.

 

Vanaf 7-8 jaar

Voor de iets oudere kinderen hebben we de volgende zeer leerzame kijk en leesboeken: Atlas, Atlas Speciaal, Het Dierenboek en Dinosauriërs.  Een must-have voor kinderen die heel geïnteresseerd zijn in de wereld, reizen, bijzondere dieren, andere omgevingen en natuurlijk Dinosauriërs. 

 

Vanaf 4 jaar met verschillende thema’s

We hebben van Annie MG Schmidt de evergreens Jip en Janneke en Puk van de Petteflet. Maar ook een keur aan andere prachtige boeken voor kinderen vanaf 4 jaar tot circa 8 jaar.
Er is teveel om op te noemen en wij verwijzen u dan ook graag naar de uitgebreide beschrijving die bij elk boek staat. Die beschrijving maakt het mogelijk om een goede keus te maken; een keus die aansluit bij uw voorkeuren of die van uw (klein)kind.  Wat is er nu mooier dan het krijgen of geven van een boek? Als kraamcadeau of voor een verjaardag of ander bijzonder moment? Kinderboeken zijn cadeau's die bij je blijven.

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten