Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

Hoe vermaak ik mijn kind tijdens het reizen?

28 Jun 2023

Het schooljaar is bijna voorbij en dat betekent vakantie! Veel gezinnen trekken eropuit. Het ene gezin kiest voor een verre vliegvakantie en de ander gaat het avontuur met de auto aan. Je kind vermaken tijdens een lange reis kan best moeilijk zijn. In deze blog vind je een aantal tips zodat jullie de volgende lange reis met gemak doorkomen.

 

 

Ik ga op vakantie en neem mee..?

Een leuk spel om te spelen tijdens een lange autorit, maar ook een goede vraag!
Entertainment voor onderweg is iets wat absoluut niet mag missen op je paklijst. 
In deze blog vind je een aantal leuke tips en producten waardoor het zeker stil wordt op de achterbank.



Comfortabel op reis

Lang in de auto zitten...het is niet gemakkelijk voor je kind. Het is de kunst om er toch wat leuks van te maken. Laten we daarom beginnen bij het begin. Een beetje comfort kan niet missen. In de shop hebben wij een aantal items die de lange tocht net even iets aangenamer maken. 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een zonnescherm voor in de auto is een echte musthave! De auto-zonneschermen worden op de zijruiten van een auto gebruikt. Deze houden je kids uit de zon en verminderen daarbij de warmte in de auto. Een zonnescherm is daarom zeker geen overbodige luxe. In de shop vind je zonneschermen die zowel leuk voor jong als oud zijn. 

   

Praktisch en mooi, dat is wat de auto organizers van Konges Sløjd zijn. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en ontworpen met verstelbare banden die aan de hoofdsteun van een autostoel kunnen worden bevestigd. De organizers beschikken over een vak voor bijvoorbeeld een tablet en vakken van verschillende formaten, waarvan er één speciaal is ontworpen voor vochtige doekjes. Hierdoor wordt het opbergen en ordenen van spulletjes eenvoudig en heb je alle benodigdheden altijd bij de hand.

                                            

And last but not least, zorg voor genoeg eten en drinken voor onderweg. Een traktatie kan helpen om de stemming van je kindjes op te vrolijken en de trek te verminderen als het nog geen tijd is voor een tussenstop. Een ongelukje is zo gebeurd en een vlek in de bekleding van de auto werkt niet mee aan een soepele reis. Vergeet daarom de handige snackboxen en makkelijke drinkflessen niet in te pakken! In de boxjes kun je kleine snacks of stukjes fruit stoppen. Kinderen kunnen er wel met hun handen in, maar de inhoud kan er minder snel uitvallen. Zo voorkom je knoeien en blijven papa en mama ook blij. 

Tip: Neem een koelbox of koeltas mee. Zo blijven de snacks vers en het drinken lekker koud.
Bovendien is een koeltas ook ideaal om mee te nemen naar het strand en/-of zwembad.
Geen plek voor een koelbox? De Konges Sløjd koelelementen zijn ook een perfecte optie.


Zijn we er al Bijna? 

Je kan het niet vaak genoeg horen tijdens een lange reis. Laten we eerlijk zijn, de tijd gaat ook langzaam als je je verveelt. Gelukkig hoeft je kleine zich helemaal niet te vervelen! Met de tips en leuke items van Mevrouw Aardbei vliegt de tijd voorbij. 


Vul een activiteitentas

Maak een tas met activiteiten (cadeautjes) voor onderweg. Denk dan aan producten waar de kids op dat moment wat aan hebben; een stickerboek, krasboek, stempelboek, spelletjesboek, kleurboek, magneetboek, waterkleurboek en-/of compacte reisspelletjes. Deze kun je op vaste momenten geven. Dat kan na elke 300 kilometer zijn of om de 2 uur bijvoorbeeld. 

Muziek, luisterboeken en films

Hoewel het belangrijk is om het gebruik van schermen te beperken, kunnen tablets en andere elektronische apparaten handig zijn tijden een lange reis. Na een aantal puzzels en spelletjes is het ook helemaal niet erg om even een filmpje te kijken. Zorg er daarom voor dat je van te voren genoeg educatieve en leeftijdsgebonden apps, films, luisterboeken en/-of tv-programma's hebt gedownload. Ook het maken van een afspeellijst met de favoriete liedjes van je kind is een aanrader. 

Toch liever geen tablet, telefoon of laptop? Maak kennis met de TIMIO player! TIMIO is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler voor kinderen. De player bevat verschillende magnetische disks met een bibliotheek aan materiaal: van kinderliedjes en slaapliedjes tot sprookjes en woordenschat. TIMIO werkt enkel met audio en LED-lichtjes, volledig schermloos entertainment dus. Er is geen complexe installatie of internetverbinding vereist, perfect voor in het vliegtuig of in de auto.

  


"Ik zie, ik zie wat jij niet ziet"

Speel samen de klassieke raadspelletjes zoals "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet" of ga de strijd aan en kijk wie de meeste rode auto's kan tellen. Dit houdt de geest van je kinderen actief en kan leiden tot leuke interacties. Een andere leuke bezigheid is het vertellen of verzinnen van verhalen. Je zult versteld staan van wat voor creatieve verhalen je kind kan verzinnen. 

Is de creativiteit een beetje op? Een boekje (voor)lezen zorgt ongetwijfeld voor vermaak. 
Vind hier alle kinderboeken. 


Ruststops en beweging

Neem een pauze en strek de benen. Tijdens het reizen is het handig om regelmatige tussenstops in te plannen. Ga even toiletteren en geniet van de frisse lucht. Je kan gedurende de rit bepalen wanneer je stopt maar het is ook zeker een handige keuze om van te voren de locaties te bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld een stopplek met een speeltuin zoeken. Een picknick in een park is ook een uitstekende optie. Een potje voetbal kan geen kwaad; laat de kids even ravotten voordat de reis zich voortzet. 


Vergeet de terugreis niet!

Je wil er misschien niet aandenken, maar ook de terugreis is een belangrijk onderdeel van de vakantie. Deze is namelijk net zo lang en tijdrovend als de heenweg. Zorg er daarom voor dat ook deze rit goed uitgestippeld en georganiseerd wordt. 

Wees ervan bewust dat elk kind anders is en het dus een kwestie van uitproberen kan zijn om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw kinderen. Uiteindelijk is plezier hebben en van de reis genieten het belangrijkste!

 

Team Mevrouw Aardbei wilt iedereen een goede reis en hele fijne vakantie wensen!

Bekijk de zomer pagina op de site voor alle te gekke zomer items. Van zonnehoedjes tot aan duikspeeltjes - laat de zomervakantie maar van start gaan. 

                                         

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten