Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

Waar blijft mijn pakket?

16 Jun 2023

Je bestelling is nog niet geleverd en je vraagt je af waar je pakket is... Er zijn periodes in het jaar dat er vertragingen bij PostNL zijn vanwege het grote aantal pakketten dat het sorteercentrum binnenkomt. Vooral tijdens de eerste warme dagen, Black Friday, Cyber Monday, Sint en Kerst kunnen er grote vertragingen ontstaan.

 

 

Het proces ziet er als volgt uit:    
    

Bestelling geplaatst
Als de bestelling geplaatst is, printen we het verzendlabel, pakken we de artikelen uit de schappen en zorgen wij ervoor dat de items mooi ingepakt worden. Het pakket komt dan in een rolcontainer te staan.



Rolcontainer wordt opgehaald door PostNL

Vervolgens word je pakket in een rolcontainer om 17:30 bij ons opgehaald (ma t/m vr) door de chauffeur van PostNL. Op dat moment komt de status van je pakket bij PostNL op 'voorgemeld of nog niet ontvangen door PostNL' te staan. Daarna wordt je pakket in de rolcontainer direct naar het distributiecentrum van PostNL in Amersfoort gebracht.



Distributiecentrum
De rolcontainer wordt uitgeladen uit de vrachtwagen en in het distributiecentrum gereden. Een medewerker pakt de dozen uit de rolcontainer en legt ze op de sorteerband. Daar word het pakket gescand, waardoor jij een track & trace ontvangt. Hoogstwaarschijnlijk wordt het pakket dan een dag later bij jou bezorgd.




Grote drukte

Soms is er bij PostNL een dusdanig grote bulk aan rolcontainers en postzakken binnengekomen in het sorteercentrum, dat niet alles direct verwerkt kan worden. PostNL verwerkte in 2021 dagelijks ongeveer 1,8 miljoen pakketten. Inmiddels heeft PostNL die capaciteit weten te verhogen naar 2,1 miljoen pakketten per dag. Ondanks die enorme vergroting, kunnen de sorteermachines niet sneller werken dan ze normaal doen. Ze draaien op volle toeren en proberen alle pakketten zo snel mogelijk te sorteren. Op momenten dat er nog veel meer dan 2,1 miljoen pakketten binnenkomen, ontstaat er als het ware een file van rolcontainers in het sorteercentrum, soms past het niet eens meer in het gebouw. PostNL parkeert de rolcontainers die in de file staan tijdelijk in een grote hal.

Later besteld, eerder ontvangen
Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn waardoor je een pakket eerder ontvangt terwijl je die later besteld hebt.
-De hal waar alle pakketten tijdelijk worden opgeslagen heeft maar één in- & uitgang. Doordat er maar één in- & uitgang is blijven de pakketten die er als eerst in zijn gezet er ook het langst staan. Het kan dus zo zijn dat je al een pakket hebt ontvangen die je later hebt besteld. 
-Als er even ruimte is in het sorteercentrum gaat de rolcontainer daar direct naartoe en slaat hij de opslaglocatie over.
-PostNL heeft een beleid waarbij ze zoveel mogelijk pakketten op tijd proberen te leveren. Daarom laten ze pakketten die al vertraging hebben staan en hebben andere pakketten voorrang.
-Bij het ene sorteercentrum kan het drukker zijn dan bij de ander. Het kan dus zo zijn dat jouw nicht uit Zwolle wel haar pakketjes ontvangt en jij uit Utrecht niet. Dat komt dan simpelweg doordat het bij het sorteercentrum bij jou in de buurt een stuk drukker is. 

Verschillende sorteercentra
PostNL heeft ongeveer 25 verschillende sorteercentra verspreid over het hele land. Deze sorteercentra spelen een grote en belangrijke rol bij het verwerken en sorteren van post en pakketten, zodat ze op tijd kunnen worden bezorgd. 

Personeelstekort
Net als veel andere bedrijven is er al een tijdje sprake van personeelstekort bij PostNL. Een van de directe gevolgen hiervan is vertraging. Er is simpelweg niet genoeg personeel om alle pakketten te kunnen sorteren en bezorgen. Dit zou dus ook een reden kunnen zijn van de vertraging van jouw pakket als het wat drukker is.

Waarom PostNL
Ondanks de vertragingen in de drukke periodes, bied PostNL nog steeds de beste kwaliteit. We hebben met diverse andere bedrijven gewerkt, hierbij bleef PostNL het meest betrouwbaar en leverde de beste service.

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten