Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wat is de juiste schoenmaat van je kind?

21 Jul 2023

Tijd voor nieuwe schoentjes! Maar welke maat schoentjes heeft jouw kindje eigenlijk nodig? Als je op zoek bent naar nieuwe kinderschoentjes dan is het natuurlijk altijd handig om te weten welke maat schoen het best past bij je kindje. Controleer altijd even de voetjes voordat je nieuwe schoentjes koopt. Het is namelijk essentieel voor kindjes om de juiste maat schoenen te dragen. Het is belangrijk dat de voetjes vrij kunnen bewegen en daarvoor is voldoende ruimte nodig.

 

Hoe snel groeien voeten?

Kindervoeten groeien mega snel, ze zijn namelijk nog volop in de ontwikkeling. Misschien heeft je kindje al wel een grotere maat nodig zonder dat je het door hebt, want niet ieder kind zal aangeven wanneer zijn/haar schoenen te klein zijn. Controleer daarom om de twee of drie maanden de voeten van je kleine om te zien of de maat van de schoentjes die je kindje draagt nog juist is. Het is namelijk essentieel voor kindjes om de juiste maat schoenen te dragen. Het is belangrijk dat de voetjes vrij kunnen bewegen en daarvoor is genoeg ruimte nodig. Als de voet niet genoeg ruimte heeft blokkeert dat de groei van de voet. Te kleine schoenen zijn niet fijn, maar de schoentjes moeten ook zeker niet te groot zijn, dat kan ervoor zorgen dat je kindje struikelt. Ga er niet vanuit dat een maat groter dan de huidige schoenmaat van je kindje goed is, aangezien kinderen regelmatig een schoenmaat overslaan!

 

Hoe meet je een voet op?

Het meten van de voet is heel belangrijk als je nieuwe schoentjes koopt voor de kleine. Het meten van een kindervoet is soms wel een hele opgave. Kinderschoenen hebben vaak een dikke rand. Door de dikke rand is het vaak lastig om te voelen waar de teentjes zitten, hierdoor kan je niet goed voelen of de schoen wel goed zit.

Er zijn verschillende manieren om de kindervoeten te meten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om het op de huis, tuin en keuken manier te doen met enkel een pen, papier en een liniaal. Leg een vel papier op de grond en zet de voet op een papiertje. Trek een lijn op het papier bij de grote teen en de hiel. Meet tot slot de afstand tussen de hiel en de grote teen en zo heb je de voetlengte in centimeters. Een heel groot nadeel van deze methode is dat je zo helemaal niet nauwkeurig kan meten. Wij raden deze methode daarom ook niet aan.

 

VOETMETER
Om de voeten van je kindje wel heel nauwkeurig op te meten heb je een voetmeter nodig. De schoenmaat van je kindje hangt namelijk af van de lengte van de voet. Met een voetmeter kan je zelf de maat van je kleine opmeten zonder naar een schoenenwinkel te hoeven. Voeten meten met een voetmeter werkt als volgt. Plaats als eerst de voetmeter op een harde ondergrond en zet het voetje van je kind op de meter. Zorg ervoor dat de hak tegen het opstaande randje staat. Schuif nu het schuifje tegen de langste teen (dit hoeft niet altijd de grote teen te zijn). Nu kan je de lengte precies aflezen van de schoenmeter. Zorg ervoor dat je beide voeten meet, aangezien de lengtes van de voetjes kunnen verschillen. Ga altijd uit van de grootste voet.

Let op met deze methodes meet je de voetmaat en niet de schoenmaat. Tel bij de voetmaat 1 - 1,5 cm op om de schoenmaat te weten. Een kind heeft namelijk genoeg groeiruimte nodig.
Klik hier om naar onze voetmeters te gaan.


SCHOENMETER
Stel je wil even zonder kinderen naar de stad om schoentjes te kopen. Dat is bijna onmogelijk, omdat je nooit echt weet of het schoentje dan gaat passen. Sommige schoenen vallen groot en andere juist klein. Een schoenmeter is dan dé oplossing. Meet thuis de voetjes van je kind op, neem de schoenmeter mee naar de winkel en dan komt het helemaal goed. Met een schoenmeter meet je namelijk de binnenkant van een schoen op en zo weet je precies op het voetje van je kind ook in de schoen gaat passen. Houd hierbij wel rekening met de groeiruimte. Ook als je wel samen met je kindje op schoentjes tocht gaat is een schoenmeter handig om mee te nemen. Veel kinderschoenen hebben namelijk een dikke rand, waardoor je niet goed kan voelen of het schoentje wel goed zit. De schoenmeter is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. Dus geen zin om je schoenen uit te doen in de schoenenwinkel? Doe dan de schoenmeter in de nieuwe schoen om te kijken of hij gaat passen.
Klik hier om naar onze schoenmeter te gaan.

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten