• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Machouyou groen - stoppen met de speen en duimen

€19,95
Wil je kind nog niet zijn/haar speen loslaten of is hij/zij vaak aan het duimen? Zijn de tanden van je kind niet meer uitgelijnd / in hun natuurlijke positie?
Levertijd voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!
voor 17:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden! Je hebt nog: 03:39 uur
Machouyou groen - stoppen met de speen en duimen

Wat is Machouyou?

“Machouyou (uitgesproken “Masjoejoe”) is door een Franse orthodontist ontworpen. Deze orthodontist is gespecialiseerd in medische hulpstukken voor kinderen en volwassenen. Deze Machouyou helpt met het volgende:

– Het afbouwen van de zuigbehoefte
– Helpt op een natuurlijke wijze de tanden uitgelijnd te krijgen
– Herpositioneert de tong en de kaken
– Bevordert neusademhaling
– Voorkomt gebitsproblemen
– Verbetert het kauwen
– Het bereidt het gebit voor op de definitieve tanden

 

 

Wat krijg je bij de aankoop van een Machouyou:

  1. Extra informatie folder
  2. Bij Mam’bers kun je ook vragen stellen, tips & ervaringen vinden van diverse mama’s
 

 

Welke voorbereidingen kan ik doen om de kans van slagen te vergroten?

Om de kans van slagen te vergroten, is een goede voorbereiding belangrijk. Hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken:

  • Vertel je kind dat het tijd is om over te gaan naar een ‘grote jongens/ grote meiden’ speen
  • Eventueel een uitleg geven wat de Machouyou voor hem/haar zal betekenen
  • Laat hem/haar de kleur kiezen (beschikbaar in paars en oranje) zodat het meer als eigen voelt
  • Zodra de Machouyou ontvangen is zijn er twee opties: 1: vindt een voor jullie passende manier om afscheid te nemen van de babyspeen. 2: Oefen met de speen tijdens boekje lezen of een andere bezigheid en zeg dat het kind zelf mag aangeven wanneer hij ermee wil slapen en afscheid neemt van de babyspeen. Daar tegenover kunt u een cadeautje stellen.

Lees een geslaagde ervaring van een moeder met onze gedetailleerde plan van aanpak: “Plan van Aanpak

Of kom bij onze nieuwe Mam’bers community! Het is gratis en je kunt vragen stellen, tips, ervaringen en updates lezen van verschillende mama’s: Machouyou Mam’bers community (nb: het systeem is nog in het Engels, dit zal binnenkort vertaald worden in het Nederlands).

 

En hoe gaat dat met een duimelot?

Houd er rekening mee dat bij duimen het traject iets langer kan duren, het is een proces. Op deze leeftijd gaat het vaak om het doorbreken van een gewoonte. Om de kans van slagen groter te maken, is een goede voorbereiding belangrijk.

Hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken:

  • Vertel je kind dat hij/zij een grote jongen/meid is en zijn/haar duim niet meer voor de mond bedoeld is. Geef eventueel waarvoor een duim is met voorbeelden uit zijn/haar dagelijkse activiteiten (stickers plakken, bestek/tandenborstel vasthouden, puzzelen, tekenen etc.)
  • Bij het stoppen met duimen, is een alternatief bieden een vriendelijke manier om te kunnen afbouwen. In plaats van de duim, geef mee wat de Machouyou voor hem/haar zal betekenen
  • Laat hem/haar de kleur kiezen (beschikbaar in paars, oranje en groen) zodat het meer als eigen voelt
  • Omdat zijn/haar duim altijd ter beschikking is, is het cruciaal hetzelfde te bieden met de Machouyou. Om ervoor te zorgen dat de Machouyou altijd bij de hand is, zet het vast aan een kledingstuk met een Machou-koord. Zodra de zuigbehoefte opkomt, maakt het makkelijker om deze te grijpen in plaats van de duim.

Hoe lang duurt het voordat de speen is vergeten?

70% van de kinderen accepteert de Machouyou direct en vragen niet meer naar de babyspeen.

De overige 30% van de kinderen hebben een wen moment nodig. Machouyou is nog een “raar ding”. Bereid je goed voor en vergeet je niet aan te melden voor tips tijdens je bestelling, wij helpen je er graag bij! 

Gemiddeld duurt het traject +/- 3 maanden voor een volledig natuurlijk herstel.

Er zijn al ruim 100.000 kinderen succesvol met duimen & de speen  gestopt met Machouyou!

 

Gebruiksaanwijzing

1. Was de Machouyou goed onder de kraan vóór het eerste gebruik.

2. Plaats het platte gedeelte tussen de tanden

3. Tong tegen het gehemelte

4. Sluit de lippen

5. Voor de ouders: geef hem/haar mee dat de Machouyou tussen de tanden vast gehouden wordt. Niet erop bijten of knarsen.

Wij raden aan de eerste +/- 5 minuten erbij te blijven om zeker te zijn dat er niet op gekauwd wordt. De siliconen is flexibel voor het draagcomfort en het bevorderen van de natuurlijke kaak- & tanden positie.

Wanneer er regelmatig op gebeten wordt, zal de Machouyou beschadigd kunnen raken wat de levensduur van de Machouyou aanzienlijk zou verkorten.

Laat je kind de Machouyou minstens 1 uur overdag dragen (bijvoorbeeld voor de TV, tijdens het kleuren, puzzelen etc.) en laat hem/haar s’nachts ermee slapen.

 

*De producten zijn verzegeld in verband met hygiene. Hiermee garanderen we dat de producten niet eerder in gebruik zijn geweest. Het herroepingsrecht komt te vervallen wanneer de verzegeling verbroken is.