Winkelwagen(0 Producten)
Geen producten gevonden

DE ULTIEME MAILEG GIDS || alles wat je wil weten

3 Mar 2023

Wij zijn grote fans van de Maileg families, maar het is voor jullie en ook voor ons soms nog best lastig te bepalen hoe groot de muisjes, konijnen en accessoires zijn. En welke meubels er nou passen bij welke muisjes of konijntjes. Daarom geven wij in deze blog iets meer uitleg over de maten om het voor jullie wat makkelijker te maken.

 

Wat is Maileg?
Maileg is een Deens merk, dat is opgericht in 1999 door Dorthe en Erik Mailil. Het is een bedrijf dat speelgoed van "erfstukkwaliteit" maakt, ontworpen om jarenlang van te houden en mee te spelen voordat het wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie. Maileg heeft een ruim assortiment aan mooie producten. Al het speelgoed van Maileg is handgemaakt of is op zijn minst met de hand afgewerkt. Hierdoor zal niet elk item precies hetzelfde zijn. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, wol, hout en metaal.

 

Konijnen
Als je nieuw bent bij Maileg, kan de maatvoering van de konijntjes enigszins moeilijk te ontcijferen zijn. Om de verwarring nog groter te maken, heeft Maileg onlangs de maten van hun konijnen bijgewerkt.

Maileg heeft twee konijnen collecties. Eén met de oren naar beneden (Bunnies), en de andere met de oren omhoog (Rabbits). De opstaande oren zorgen voor wat extra lengte. Er wordt gemeten van de top van de oren tot de tenen.

Bij het creëren van een konijnenfamilie, zou je de My (My Girl and My Boy) kunnen overwegen om een pasgeboren baby uit te beelden. Terwijl de Micro een oudere baby of jonge peuter voorstelt. De maat 1/Mini Konijnen kunnen zowel oudere kinderen als volwassenen uitbeelden.

 

Muizen
De muizen zijn het meest iconisch in het Maileg-assortiment. Ze zijn duidelijk kleiner dan de konijnen en passen daarom perfect in de handen, zakken (en harten) van de kleintjes.

Geen een muis is precies hetzelfde, ook al komt hij uit dezelfde collectie. Dat komt doordat elke muis handgemaakt is of op zijn minst met de hand is afgewerkt. Elke muis heeft een ander lichaam. Sommige zijn effen, terwijl andere onderkleding hebben. Hun oorkleur kan ook variëren. Het mooie van de Maileg muizen is dat je -net als bij poppen- de kleding kunt omwisselen.

Soort Muizen  Bunnies  Rabbits Meubels
Baby 6,4 cm     MY/Micro
Kleine broer & zus 8,9 cm     Micro
Grote broer & zus  12,7 cm     Micro
Moeder & vader 15,2 cm     Micro
Grootmoeder & vader 15,2 cm     Micro
MY     11 cm My
Micro    13 cm  16 cm  Micro 
Maat 1   22 cm  26 cm Mini
Maat 2   26 cm 32 cm  Mini
Maat 3   42 cm 49 cm  Medium/ large 
Maat 4   52 cm 63 cm  -
Maat 5   66 cm 78 cm -

 

Meubels en huizen
Het opzetten van een klein poppenhuis voor je kind is zo leuk, maar welk huis en meubels passen bij welk muisje of konijntje? Als je de muizen of konijnen wilt toevoegen aan een poppenhuis (van een ander merk), moet je rekening houden met de schaal. Er zijn natuurlijk poppenhuizen in veel verschillende maten/schalen.

1:12 is een gebruikelijke schaal en is over het algemeen de meest beschikbare keuze voor jonge kinderen. Deze huizen zijn geschikt voor de muizenfamilie.

Schaal 1:6 (dus groter dan schaal 1:12) past goed bij de Micro en Size One konijntjes.

Maileg-meubels variëren tussen schaal 1:12 en 1:6; de maatvoering van de meubels is uniek voor het merk en verschilt per stuk. Dit betekent dat sommige meubels bij een ander huis behoorlijk groot lijken, vooral qua schaal tot plafondhoogte.

Het Maileg poppenhuis, samen met de bonuskamer en badkamer, past natuurlijk perfect bij jouw Maileg muizen en konijnen. Het poppenhuis van Maileg (schaal 1:8) heeft namelijk deuropeningen die tussen de 15 en 19 cm hoog zijn en is ideaal voor de Maileg-muizenfamilie aangezien de muisjes maximaal 15,2 cm zijn. Een extra voordeel van het gebruiken van het Maileg huis is dat je er zeker van kunt zijn dat de Maileg meubels ook perfect passen. 

Maileg heeft een prachtig assortiment meubels waar jouw muizen en konijnen van kunnen genieten. De meeste meubels zijn ontworpen voor de micro- en minikonijntjes, maar veel meubels passen ook goed bij de muizen. 

 

 

Bij elke meubeltje op de website hebben wij beschreven welk muisje of konijntje er het best bij dat meubeltje past.

 

 

 

 

Op dit moment ben je producten aan het kopen voor '' Sluiten